perjantai 28. maaliskuuta 2014

Ballerina ja supermies

Einolla koittaa illalla hiustenleikkaus, jumittui sen verran tiukkaan purkka kiinni. Ainolla on myös joskus jäänyt purkkaa hiuksiin niin kovaa, että leikkasin kokonaisen suortuvan pois. Onneksi vain niskasta, pidemmät hiuksen jäivät eteen eikä pieni tupsu mihinkään näkynyt. 

Löysin aamupäivällä Rautiasta ale-tapettirullia, saadaan meidän nukkekotiin uutta lattiaa ja kylpyhuoneen seinät!


Aamulla tein kohtalokkaan virheen ja aloitin uuden kirjan. Jos joskus meidän lapset joutuisivat soittamaan itselleen apua, kuuluisi selitys varmaankin jotenkin näin: Äiti uppoutui liikaa liian hyvään kirjaan ja unohti antaa meille ruokaa. Viimeisestä kirjasta on jokunen viikko, kirja oli niin jännittävä, että menetin muutaman yön unet. Vaikka kirjan nimi oli Nukkumatti. Tai ehkä juuri siksi. Luin viimeiset luvut keskiyöllä, tosi järkevää. Pari kirjaa on aina kopassa odottamassa.


Sulolla koitti onnenpäivät kun kuorma-auto toi säkin pellettiä. Hänestä ei ole mitään niin jännittävää, kun katsella isoja autoja ikkunasta.


Aino sai idean ihanasta, vaaleanpunaisesta baletti-puvusta. "Äiti ompelisitko minulle sellaisen?" No öh, Ainon kummitäti on todella taitava ompelemaan vaatteita, omille lapsilleen tekee aina kaikkia ihanuksia ja Ainokin sai viimeksi syntymäpäivälahjaksi ihanat kuteet, MUTTA mitenkäs minä nyt tähän hätään hänet tänne saisin..ei auttanut muuta kun kaivaa oma ompelukone esiin. Vanhasta vaaleanpunaisesta lakanasta leikkasin muutaman palasen ja tein häthätää Ainolle balettiasun. Jossain vaiheessa huokaisi sohvalla isoon ääneen: Äiti äkkiä, minun balettitunti alkaa ihan kohta!. Jahas. Kelpasi! Hametta ei onneksi tarvinnut tehdä, sellainen löytyi ennestään. Sitten katseltiin muutama esitys, Eino osallistui myös omassa supermies-viitassaan ja naamiolaseissaan, jotka nekin on tehty vanhasta kukkakuosisesta lakanasta. 

Touko on ottanut ihan asiakseen syödä kaiken ruoan ihan itse sormin. Sen siitä saa, kun antaa välipaloja syötäväksi suoraan pöydältä. Yritin lasagnea lusikalla, muutama yritys menikin läpi muttakun ei saanut lusikkaa omaan käteen, päätti hän ottaa ruoan suusta käteen tunnusteltavaksi ja tunkea sen sitten uudestaan suuhun. Kaurapuuroakin kokeili, mutta sen sain syöttää lusikalla loppuun. :)


Ja vastineeksi sille KATO ÄITI-hokemalle: lasten mielestä ärsyttävin hokema meidän talossa on varmasti "odota" tai "hetki". Ja joskus kun on monta asiaa yhtäaikaa jonossa, jonkun pyyntö unohtuu. Lapset ovatkin monesti huomauttaneet, että "äiti, sä unohdit". Niin unohdin, anteeksi.

Loppupäivä meneekin siivotessa (taas), kun erehtyy hetkeksi istumaan ja lukemaan kirjaa tai ompelee jollekin jotain, täytyy valmistautua siihen, että huushollikin näyttää juuri siltä, että äitillä on ollut välillä jotain muutakin tekemistä kun jatkuva järjestely.1 kommentti:

  1. Tokaisin Einolle kun tulivat ulkoa ennen saunaa että nyt ajetaan se sun tukka. Eino siihen: Ajetaanko ruohonleikkurilla? :D

    Ja Sulo kävi pissillä siskon kumisaappaalla. Tuli itse onneksi ilmoittamaan asiasta, olis ollut Ainon inhottava vetää huomenna märkä kumppari jalkaan!

    VastaaPoista