tiistai 25. maaliskuuta 2014

Iskän tehtävä

Puhuttiin lasten kanssa eilen iltapalalla jostain lelusta, josta oli jokin osa rikki. Sanoin lapsille, että jos iskä korjaisi sen huomenna, äiti ei oikein osaa. Eino tokaisi siihen sitten vaan "Joo, se on iskän tehtävä.".

Tänään innostuin tietekin kysymään lisää. Mikä on iskän tehtävä, mitä iskä tekee?


  • korjaa
  • puuhommia
  • talojuttuja

Mikä on äitin tehtävä, mitä äiti tekee?


  • ruokaa
  • hoitaa pikkupoikia
  • ompelee
  • askartelee
  • leikkii
Ihmettelin suuresti, kun tuohon minun listaan ei tullut  siivoo-kohtaa. Itsestäni kun tuntuu, että siivoan kokoajan. Meillähän tämä menee juuri niin perinteisesti kun vaan mennä voi, kyllä näkisi joku tasa-arvotyyppi punaista. Kyllä meidän iskä tekee myös "äitin hommia", etenkin leikkii. Ja tekee se myös ruokaa, lomilla varsinkin. Mutta tottahan se on, näin se käy kätevästi, kun hoidan lapset kotona. En oikein osaa tehdä niinkään, että olen lasten kanssa kotona ja odotan iskää tekemään ruokaa. Ja todellakin se jossain vaiheessa menee toisin päin, jos iskälle tulee joskus mahdollisuus jäädä kotiin ja minä lähden töihin. Varmasti menee.

Sulokin tietää, että iskä on varsinainen puupää. Tästä serkkujen pikkuruisesta sorminukesta tokaisi tänään: IKKÄ!


Mylläsin myös vaatelaatikoita, kun etsin kevätkuteita kaapeista. Sain jopa järjesteltyä vähän vaatehuonetta! Meillä on ollut onni saada todella paljon todella hyviä ja laadukkaita käytettyjä vaatteita tutuilta ja tuttujen tutuilta, niin paljon, että olen joskus miettinyt mihin kaikki mahtuu (miten ne aina tuodaan meille? ;)). Aina kelien ja kokojen vaihtuessa on luksusta penkoa varastoja ja löytää lähestulkoon kaikille kamppeet, pipot, haalarit, takit, kengät. Onhan niissä aikamoinen järjesteleminen, mutta se maksaa vaivan. Hipluttelin ihan pienimpiä vauvojen vaatteita ja aina vaan jaksan ihmetellä, miten ne pienenpienet bodyt on mahtuneet meidän lapsille joskus päälle? Vauvakuume vaan kasvaa kun tuollaisiin törmää. ;) Sitä maagista "nyt on meidän lapsiluku täynnä"-hetkeä edelleen odotellessa.

Illemmalla tehtiin vielä sämpylöitä ja pullaa, Aino teki hienon sydän-sämpylän. <3 Meidän iso keittiön pöytä toimii monessa, sen äärellä leivotaan, piirretään, askarrellaan, muovaillaan, rakennetaan ja korjataan. Niin, ja syödään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti