perjantai 7. maaliskuuta 2014

Isomummun luona

Lapset pääsivät tänään nauttimaan mummuni seurasta. En tiedä kumpi oli enemmän innoissaan, mummu vai lapset, johan tässä nyt ehti viikko vierähtää viime visiitistä. Minä sain käydä kaikessa rauhassa kaupassa kun lapset touhusivat isomummulassa. Mummu täytti kesällä 70 vuotta mutta jaksaa silti uskomattoman hyvin hömpötellä lasten kanssa. 

Parasta oli,kun mummu oli minun poissa ollessani syöttänyt Toukolle jättiannoksen riisipuuroa. Tohkeissaan selitti miten suu aukesi uudestaan ja uudestaan ja oli jo miettinyt kuinka paljon uskaltaa puuroa antaa. En sitten enää jälkeenpäin tohtinut kysellä, oliko puurossa kenties maitoa. Touko ei ole vielä viiliä kummempia maitotuotteita syönyt, mutta tuskin "pieni" maistelu pahasta on.

Eivät isommatkaan ilman herkkuja jääneet, mummun motto tuntuu olevan jotenkin suunnilleen näin: Pitäähän lapsen jäätelöä/nakkeja/makkaraa/leipää jne. saada! Ja lapsetkin tietävät sen.

Illalla vielä kauheassa kiireessä aloitettiin herkkujen leipominen huomisille kutsuille. Tajusin sen olevan virhe siinä kohtaa kun huomasin että joku oli vääntänyt uunin kolmelle saadalle. Onneksi leivokset eivät ehtineet palaa ihan mustiksi. Jos paremmalla onnella huomenna.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti