sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Retrosti pilkillä

Päästiin pilkille, vaikka vähän hermoilin heikkoja jäitä. Lapset malttoivat yllättävän kauan pilkkiä laiturilta. Lähinnä leikittiin kioskia ja paistettiin makkaraa. Kioskilla oli tarjolla lihapullia (pyöriteltiin siitä vähästä lumesta mitä löytyi), pikkupizzoja (jääpaloja ojasta), limsatölkkejä (pyöreitä halkoja), salaattia (ruohoja, varpuja ja kuusenoksia), jätskipalloja (lumipalloja), tikkareita (männynneulasia) ja karkkeja (pikkukiviä). Oli muuten varsinaista gurmee-ruokaa, jätskipallo maksoi kaksikymmentä euroa. Ei ole meidän tenavilla vielä kovinkaan tarkkaa käsitystä rahan arvosta. ;)

Kuvassa Sulo, serkkutyttö, Aino ja Eino. Taustalla vasemmalla Toukon kummitäti ja oikealla lasten mummu supermageet Espanjan-tuliaiset, vaaleanpunaiset kärpäsaurinkolasit päässä.
Touko veteli melkein koko ulkoilun ajan päiväunia vaunussa. Vaunut ja Toukon toppahaalari on oikeaa retrokamaa, isänsä käytti niitä 30 vuotta sitten. Vaunujen kangas alkaa olla pian aikansaelänyttä, muutamasta kohdasta rispaantunut ihan puhki. Kätevästi nuo varmasti päällystäisi. Jos sitten seuraavalle käyttäjälle? Toukohan noihin ei enää kauaa mahdu, kerran on lentänyt niistä maahankin, kun ei näihin ole asennettu minkäänlaisia turvavöitä. On meillä sellaiset modernitkin vaunut, itse tykkään näistä enemmän, vaikka vähän kulahtaneet onkin. <3 


Ja me muuten voitettiin!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti