keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Voi Hemuli-parkaa!

Tämä oli jo toinen Hemuli, jolle kävi näin: Joku varmaan yritti vähän turhan ronskilla otteella kääntää sen päätä.

Kävin lasten kanssa kaupassa sillä välin, kun iskä sahasi polttopuita. Se se vasta hienoa on, kun kaikki kolme isompaa haluaa oman kärryn. Onneksi kaupassa oli hiljaista. No ei vaan, ihan rauhallisesti se meni, mutta rehellisyyden nimissä: ihan hirveän usein en lähde koko köörin kanssa ostoksille. Tosin paineen alla ei tule tehtyä heräteostoksia. 

Törmäsin aamulla seuraavaan juttuun: Äidille tulee paha mieli. Tuskissani luin artikkelin faktoja syyllistämisestä. Itse olen melko useastikin sanonut osimoilleen näin: "Älä koske siihen lamppuun, se on äitin tärkeä ja äitille tulee paha mieli jos se menee rikki.". Uh. Jos se ei olisi niin paha? Varmuuden vuoksi: en sano niin enää ikinä. Tai näin. Tai noin. Oikein jos ajattelee, niin kokoajan tekee kuitenkin jotakin väärin.

Ja muuten uhkailukin tarttuu. Itse käytän ihan huomaamattakin uhkailua, kiristystä ja lahjontaa, en ehkä niin kärjistetysti mutta kuitenkin vähän: "Jos ei nyt onnistu, äitin täytyy ottaa se teiltä pois.". Tähän malliin. Ihan jokapäiväistä, "tekojensa seuraamuksia". Vai voisiko tuota sanoa kiristykseksi? Joo, varmasti. Lahjonta menee tähän tyyliin: "Kun nyt siivotaan nämä leikit, päästään saunaan.". 

Niin siitä tarttumisesta, Aino monesti hermostuessaan minulle tokaisee (lue: karjuu) "Jos et sinä anna sitä minulle, vien sinut yksin metsään!". Joskus olen mumissut takaisin jotain siitä, kuinka mukavaa olisikin mennä nyt yksin metsään, johon hän takaisin: "Menet sinne susien syötäväksi!". Hmm, aika hirveää. Mietin monesti, että mistä hän on tämän yksin metsään - ajatuksen napannut, me kun ei olla koskaan uhkailtu millään metsäreissuilla. Samaa mietin silloin, kun hän keksi purra ja nipistää pikkuveljeään, meillä kun ei ole tapana pureskella tai nipistellä toisiamme eikä muita lapsia silloin lähipiirissä vielä ollut. 

Jotakin siis teimme varmasti väärin. Taas (epätoivoista naurua).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti