tiistai 1. huhtikuuta 2014

Ainolla heiluu hammas!

En ole tajunnut ollenkaan, että maitohampaita voi lähteä jo näin aikaisin! Olen kokoajan kuvitellut, että joskus sitten ehkä ekaluokalla..no, nyt se jokatapauksessa heiluu. Toinen alaetuhampaista.

Viime yö meni ihan päin mäntyä. Einoa yskitti niin kovasti, että kuulosti siltä että tukehtuu kohta. Hätistin iskän nukkumaan sohvalle kun Eino mönki meidän sänkyyn. Eikä aikaakaan kun yskä herätti muitakin, Sulo kipitti viereen seuraavaksi ja Aino melkein heti perään. Nukkumisesta ei meinannut tulla mitään, kun Einoa ei enää yskittänyt, Aino halusi vettä ja kohta Sulo tippui sängystä. Ja jossain vaiheessa tuli tietenkin tappelu siitä, kuka pääsee äiskän viereen. Aamuyöllä kaikki onneksi rauhoittui ja isommat jaksoivat lähteä herättyään kerhoon. Touko-rukka nukkui yksin omassa sängyssä koko yön.

Tuli vähän kurja olo, kun sateli lunta. Onneksi illemmalla tuli aurinkoista ja oli kiva mennä ulos. Näin keväällä on jännää kierrellä pihalla ja odottaa, mitkä edelliskesän ja syksyn istutuksista onnistuvat. Kovasti on meidän pihassa vielä hommaa, osa nurmikostakin on vielä istuttamatta. Ulkovaloja ollaan suunniteltu pihaan vasta nyt, vihdoinkin löydettiin meille sopivat tolppavalaisimet, vielä kun ehtisi (muistaisi) hakea ne kaupasta.

Illalla luettiin pitkästä aikaa pari kuvakirjaa ennen nukkumaanmenoa. Nyt kun kaikki Tove Janssonin alkuperäiset Muumi-tarinat on luettu, pitää keksiä uusia juttuja. Vaikka meillä ei ole pulaa kirjoista, lapset valitsevat useimmiten aina samat lempparit luettavaksi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti