keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Äitin pojat

Aamupäivällä Aino ja Eino askartelivat viikonlopun synttärisankareille kortit. Sulo keräsi sillä aikaa askartelulaatikosta puusydämet ja änki ne kaikki pikkuisen norsun seuraksi traktorin kyytiin.

Eikä taideta selvitä päivääkään ilman jotakin rikkoontunutta, Touko vetäisi kasvin ruukkuineen hyllystä alas, onneksi ei osunut Toukoa päähän. Minä kun luulin nostaneeni sen tarpeeksi ylös, mutta niin vaan hän kurotteli niin kauan että sai jostakin kiinni. Melkein ehdin hätiin.

Sulolla ja Toukolla on ollut jo vähän aikaa ihmeellinen vain äiti kelpaa-vaihe. Hankalinta se on silloin, kun yritän tehdä jotain mitä on erittäin vaikea tehdä yhdellä kädellä. Joskus sitä kyllä itsekin hämmästelee, että mitä kaikkea sitä voikaan tehdä lapsi sylissä. Kuulostaa ällöttävältä, mutta kerran jopa pyyhin jommankumman isomman pyllyn vessassa ja samalla imetin Suloa. Sulo oli niin pieni silloin, ettei huomannut koko tuouhussa juuri mitään eroa. Tänään istuin saunassa niin, että kumpikin pienemmistä huusi kylppärissä kun eivät kestäneet olla löylyissä, ja olisivat halunneet minut heti kanssa suihkuun. Siinä saunarauhaa kerrakseen. Oli se iskäkin siellä, mutta ei. ÄITIIIIIIIIIIIIIII.

Iltapäivällä iski siivouskärpänen, ja kun inspiraatio iskee, täytyy se hyödyntää. Meillä ei ole mitään varsinaista siivouspäivää, vaan sillon siivotaan kun on tarpeeksi likaista (eli aina ehehe). Lattioiden pesu ei ole minun suosikki-askare. Tai oikeastaan siinä moppaamisessa ei ole mitään vikaa vaan siinä, mitä täytyy tehdä ennenkuin niitä lattioita pääsee pesemään. Mitä isommalla lapiolla kauhoo, sitä nopeammin saa kaikki kerättyä ;). Tai ei siinä tavaroiden keräämisessäkään oikeastaan ole mitään ihmeellistä, kerätäänhän me ne joka päivä, MUTTA ainaisena siivousintoilijana mitään nurkkaa ei voi jättää putsaamatta, jynssäsin vessankin lattian juuriharjalla. Ja pöydät pitää tyhjentää ja pölyt pitää pyyhkiä ja hyllyt siivota jajajaa..Samaan syssyyn vaihdoin meidän makkariin verhotkin. Iskä huokaili taas selän takana, vastahan ne vaihdettiin! Illan saikin nauttia hetken puhtaasta huushollista ja ihanasta ilta-auringosta, joka paistaa meidän olkkariin siihen saakka kunnes painuu mailleen.


Katsotaan ketkä eksyvät meidän sänkyyyn ensiyönä; tänä aamuna ei ollut enää kuin kaksi "ylimääräistä". Yöt on nukuttu taas normaalisti ja aamulla ollaan herätty meille normaaliin aikaan, kahdeksan ja yhdeksän välillä. Lapsillakin taitaa olla jonkinlaista kevätväsymystä, Aino nukkui melkein puoli kymmeneen, yli 12 tuntia yöunta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti