torstai 10. huhtikuuta 2014

Bikinikunnossa?

Taas pistää silmään kaikenlainen kesäkuntoon-kampanjointi. Markkinatyypit hieroo käsiään yhteen aina, kun suomalaisten elämä mullistuu hetkeksi uuden kuurin ja uuden elämän myötä. Ei siinä, tarkoitus on ainakin hyvä ja pääasia on, että yrittää.

Mutta toisaalta, onko siinäkään mitään järkeä? Laihdutusbuumit tuntuvat menevät sykleittäin eli jojoilu on taattua: joulun jälkeen sulatellaan kinkkua, talvella vedetään kilot takaisin laskiaispullilla ja kaamosmasennuksella; kevättalvella haikaillaan kesäkuntoon ja todellinen työ alkaa viimeistään, kun aurinko alkaa kunnolla paistaa. Kun kesäkunto on saavutettu, vedetään terassilla naama täyteen kaljaa, siideriä, grilliherkkuja ja jätskiä. Loppukesästä ja syksyllä siitä pöhötyksestä yritetään päästä eroon. Kun sitten taas koittaa joulu ja kiloja kertyy jo pelkästä ajatuksesta.

Minne katosi ajatus siitä, että kun kuluttaa enemmän kun syö, kiloja ei kerry, vaan hyvässä tapauksessa vähän putoaakin? Ja sehän on fakta, minusta perusterveen ihmisen on turha turvautua esimerkiksi raskauskilo-hössötykseen, itsekin olen neljän raskauden (kaikissa painoa kertyi 20 kilon molemmin puolin) jälkeen joutunut näkemään vaivaa päästäkseni takaisin omaan ihannepainoon. Mutta olen elävä todiste siitä, että ei tarvitse olla edes himoliikkuja, riittää, että vähän miettii mitä ja kuinka paljon syö ja käyttää hyväksi kaiken mahdollisen hyötyliikunnan. Ja nauttii elämästä - kohtuudella ;). 

Laihduttaminen helppoa, mutta painonhallinta hankalaa. Vai miten se meni?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti