tiistai 22. huhtikuuta 2014

Bongaa kolmio

Aamu alkoi sirpaleilla, Toukon lempparileikki on ollut jo pari kuukautta pallon heitto (ja sehän lentää, oikeasti korkealle ja kauas) JA siis tietenkin kaikki mikä vähänkin muistuttaa palloa kelpaa heitettäväksi. Tänään meni kahtia posliininen valkosipuliastia, minkä olin luovuttanut lapsille sinne vielä olemattomaan leikkimökkiin.

Isompien kerhon ajan vietin Sulon kanssa laatuaikaa kerhon pihassa, Touko jäi kotiin iskän seuraksi pihahommiin.

Kävin kerhon jälkeen Einon ja Sulon kanssa kaupassa, Eino istui koko matkan etupenkillä bongaamassa kolmioita. Muutkin liikennemerkit kiinnostivat mutta kolmiot olivat parhaita, niitä Eino siinä vauhdissa mittaili omalla "kämmenmitalla": kun kolmiota katsoo kauempaa, sormien väli on pienempi; kun lähempää, sormien väli kasvaa. Tuleva insinööri? Viikonloppuna hän mittaili kirkon penkkejä sekä makuuhuoneen ovea. Lähemmäs, kauemmas, lähemmäs, kauemmas... Sulo sai kassalla kivan raivarin, kun rupesin lastaamaan hänen kärrystään tavaraa hihnalle. Raivari sen kun yltyi, kun laitoin täynnä olevan muovikassin takaisin hänen pikkukärryynsä, Angry Birds-vanukkaan päälle. EIIIIIIIIIIIIII! Onneksi tilanne rauhoittui, kun päästiin hissiin (jee, vempele!).

Kaupasta kannetaan lähestulkoon aina mm. parin kilon säkki kaurahiutaleita, näitä menee pari viikossa. Sarjassa "Meidän huushollin tärkeät elintarvikkeet" tämä on nro 1.Loppupäivä pyörittiin pihalla, sain jotain tehtyäkin sillä aikaa kun isommat leikkivät kivikasalla kotia ("tässä on isoveljen huone, tässä pikkuveljen ja OHO öööö (Eino pissaa) tuossa vessa!") ja Touko maisteli hiekkaa ja kiviä. Siemailin tämän kevään ekat kahvit terassilla ja Aino otti kuulemma aurinkoa.


Tänään herkistyin mm. siitä, kun ajattelin kuinka paljon vanhemmat tekevät tai joutuvat tekemään hankalia päätöksiä elämässään lastensa ja oman hyvinvointinsa tähden. Isä tekee ehkä ylitöitä, äiti luopuu jostain itselleen tärkeästä, tärkeysjärjestys menee uusiksi. Tämä tuli mieleeni siitä, kun kuulin, että eräässä (kuinkahan monessa muussakin?) perheessä oli laskettu äitiysloman jälkeistä taloudellista tilannetta: aika monella tuntuu menevät niin, että toisella ei ole "varaa" lähteä töihin, koska monen lapsen hoitoon viemisestä ja töihin lähtemisestä tulevat kulut ovat melko suuret. Jos perheelle jää toisenkin töihinlähdön jälkeen parisataa enemmän kuussa käteen kuin ennen, onko vaivannäössä järkeä? Ehkä, ehkä ei. 

Illalla herkistelin lisää Facebookissa kiertävän kymmenen biisiä-haasteen vuoksi: ensin ei tullut mitään biisiä mieleen, mikä olisi koskettanut minua elämäni aikana jollain tavalla? No, loppujen lopuksi pestiin hampaatkin musiikin tahtiin ja sitten jo ajattelinkin, että miksi vain kymmenen? Hirveän hankala päättää, niitä olisi niin paljon. 

Kun ulkohommat vievät mukanaan, sisähommat jäävät väistämättä puolitiehen. Illalla sitten ahdistaa kaikki päivän aikana kertynyt rompe ja likainen tiski ja märät pyykit jajajaja.. Varsinkin tiski- ja kodinhoitohuoneen pöytä keräävät kummasti näinä päivinä kaikkea, no kaikkea. Lattiatkin pitäisi pestä. Onneksi pahempiakin päiviä on ollut, sadepäiviä odotellessa. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti