perjantai 11. huhtikuuta 2014

Halinalleja ja HopLop-pisteitä

Aino nukkui viimeyön pitkästä aikaa omassa sängyssä (eli aamulla meidän sängyssä ei ollut kuin Sulo, joka havahtui Toukon yölliseen itkukohtaukseen eikä meinannut saada enää unta). Taisi olla niin väsynyt edellisyön valvomisesta, ettei herännyt yöllä missään vaiheessa. Aamulla muisti merkata ensimmäisen HopLoppi-pisteensä. Kukaan muu ei ole oksentanut vielä, kummallinen tauti minusta, Ainolla nosti päivällä vielä kuumeen aika korkealle, mutta illalla se oli jo ohi. Ihme on jos näin vähällä selvittiin, meillä aikuisilla ei ole ollut vielä mitään nuhaan kummempaa.

Mistä huomaa, että lapset ovat taas kaikki ennallaan? No leikeistä tietenkin, aamupalan jälkeen alkoi sellainen majojen ja legojen rakentelu, että salaa toivoin jonkin taudin palaavan.

Tässä leikkivät lampea ja kotia. "Kyllä me siivotaan!".

Eino piirsi hienon Halinallen. On Halinallet-ohjelma muuten pikkuisen muuttunut siitä, millaisia ne olivat kun itse katsoin niitä pienenä. Muumit, Ti-Ti Nallet ja Disney-elokuvat ovat meillä kestosuosikkeja eikä siitä kovin kauaa ole, kun itse olen niitä lapsena katsonut. Lasten varjolla katsotaan monesti myös omia suosikkejani. Toy Storyt, Risto Räppääjät ja KungFu-pandat sopivat minulle paremmin kuin yksikään aikuisten kauhuelokuva, joista näen niin hirveästi painajaisia, että olen lopettanut niiden katsomisen kokonaan. Mieluummin katson lastenohjelmia. Viimeisin hankinta on Lentsikat, se on hyvä.

Voi kun lapset tietäisivätkin, kuinka hauskoja ja huvittaviakin juttuja he piirtävät ja sanovat :D. Eilen Eino laittoin pikkuruisia Angry Birds-hahmoja "vankilaan" ja höpötti jotain kuolevaisista. Äsken kysäisi, että mistä niitä planeettoja oikein löytää. Tyytyi onneksi minun tynkä-vastaukseen: Planeettoja? No avaruudesta. Aha. 

Ruoanlaiton suhteen iski laiskuus. Aamulla tein pari vuokaleipää, mutta se saa riittää tältä päivältä, syödään eilisiä jämiä ja iskä tuo töistä tullessaan pizzaa. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti