perjantai 18. huhtikuuta 2014

Kirjoitusvirheitä ja pääsiäis-plätsi

Yhdyssanat ja turhat huutomerkit. Varsinainen kompastuskivi hyvin suurelle osalle suomalaisista. Nyt ihan oikeasti: miten se voi olla niin vaikeaa? :D Jääkaappi kirjoitetaan yhteen (ei jää kaappi), ihannepoikaystävä ja renkaidenvaihto-operaatio kirjoitetaan yhteen. Rohkeasti vaan, KYLLÄ, ne kirjoitetaan yhteen, ei ihanne poika ystävä, renkaiden vaihto operaatio. UUH. Näitäkin näkee: minkä lainen, minkä laisia. Ihme ettei mi ten. Eikä ole olemassakaan sanoja erinlainen tai enään. Tai ompas. 

Ja ihan kun se toisi lauseeseen jotenkin lisää pontta kun laittaa oikein monta huutomerkkiä. Hyvä reeni tänään!!!! Mikä fiili!!!! Just, yksikin riittää, siksi sitä kutsutaan huutomerkiksi. 

Eilen oli hieno keikka ja mikä mahtavinta, olin kotona jo puoli yhdeltä. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että bändit voisivat aina aloittaa soittamisen baareissa jo kymmenen aikaan, pääsisi hyvissä ajoin kotiin. Kiitos J. Laho orkestereineen! Eino oli kovasti lähdössä mukaan bändiä katsomaan, "kyllä minä jaksan valvoa!", Aino "syyllisti" kivasti, "miksi sinä äiti menet aina yksin?". AINA? Minä en mene yksin edes vessaan.
Pitkäperjantain iloksi iskällä oli kaksi kokousta, kalastus- ja metsästys, minä lähdin lasten kanssa alta karkuun hyvien ystävien ja Ainon toisten kummien luo kylään. Heidän esikoispoikansa herra K. on meidän kummipoika, puspus sinne. Viimenäkemästä pääsikin kulumaan kuukausi, ensin heidän lapset sairastivat, sitten me sairastettiin ja kun pitkästä aikaa nähdään, ei jutusta meinaa tulla loppua.

Kohta päästään saunaan ja paljuun, tai niinkuin meidän lapset sanovat, plätsiin! Mummulassa saa aina rentoutua ja äiti on laittanut ihania pääsiäisjuttuja, voin nauttia näistä täällä kun en itse saanut aikaiseksi. Rentouttavaa pääsiäistä!

Ps. Eino kysyi eräänä päivänä ihan yllättäen: Äiti, syntyykö ne vauvat outolassa? 

  2 kommenttia:

  1. ..mutta kun on meitä lukihäröisiä. Ei osata vaan. Anteeksi :) Huutomerkeistä olen samaa mieltä. Ja bändien aloituksesta. Hyvä blogi! Terv. Tyyne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lukihäriöiset erikseen, tietenkin! :) Kiitos!

      Poista