torstai 10. huhtikuuta 2014

Mitä tänään syötäisiin

Mitä tänään syödään? Kysyin lapsilta aamulla heidän lempiruokiaan: makaronilaatikko, perunamuusi ja lihapullat/nakit. Noniin. Tämän kotiäidin ikuisuuskysymys onkin, että mitä ruokaa sitä tekisi. Me käydään kerran viikossa kaupassa isoilla ostoksilla, joten viikon "ruokalistaa" on pakko suunnitella hieman etukäteen. Ruoan pitää olla terveellistä, edullista ja ennen kaikkea aika helppoa. Teen kerralla ison satsin, tosin sekään satsi ei nykyään kestä kuin enintään puolitoista päivää...

..ajatus katkesi, lapset kaatoivat saippuakuplamönjän kodinhoitohuoneen ja pesuhuoneen lattialle (miksi en nostanut niitä pulloja tarpeeksi korkealle?). Tietävät kyllä varsin hyvin, että kuplia puhalletaan ulkona, se vaan jotekin välillä pääsee unohtumaan. Jynssätään sillä juuriharjalla seuraavaksi sitten ne lattiat!

No niin, siis sitä ruokaa menee ihan pirusti. Eikä jaksa vääntää mitään gurmeeta. Hankintalistalla onkin kymmenen litran kattila, riittäisi sitä perunamuussia edes kahdeksi päiväksi. Tein äsken oikein listaa ruoista, mitä meillä useimmiten syödään, kun tuntuu siltä että teen aina samaa. Mutta en teekään, tosi pitkä se lista onkin, eikä siinä ole vielä edes kaikkea. Hurraa! 

Unohdin kokonaan kirjoittaa, että mitä sille Ainon irronneelle hampaalle kävi (tää on sulle, Vili): hammaskeiju kävi hakemassa sen ja jätti tilalle kokonaisen euron kolikon! Oli muuten Aino innoissaan, tuli samalla puhuttua rahan säästämisestäkin, kätevää. Hammaskeiju oli ystävällinen ja jätti hampaan meille; Aino on saanut aikaan lahjaksi tällaisen, laitan hampaan siihen talteen.

Kannatti muuten kovasti kehua, että taas nukutaan hyvin: Ainolle tuli yhtäkkiä alkuyöstä mahatauti. Muutaman tunnin hänen kanssaan valvoin, oksennusruljanssin jälkeen olo tuntui viimein helpottuvan joskus kahden aikaan ja hän sai unenpäästä kiinni. Aamulla ei ollut moksiskaan, söi aamupuuronkin hyvällä ruokahalulla. Jännityksellä odotan, kenen vuoro on seuraavaksi. Eino ei ole sairastanut vielä mitään, hänelle tulee varmaan kaikki sitten yhtäaikaa.

Hyvillä mielin täällä kuitenkin juuri nyt ollaan. Halaillaan!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti