tiistai 8. huhtikuuta 2014

OSTAOSTAOSTAOSTA ja räjähtänyt kodinhoitohuone

Että minua sitten toisinaan ottaa pannuun, kun joka tuutista tursuaa kaikkea. "Osta nyt", se oli varmaan ensimmäinen juttu minkä näin kun aukaisin facebookin. Tai jonkun uutissivun. Jotkut mainokset ovat hieman ovelampia eikä niissä käsketä suoranaisesti ostamaan, mutta toiset taas suorastaan huutavat OSTA! YYyhhhh, ällöttää. Eilen hain maton postista niin siihen pakkaukseenkin oli tungettu jotain alennuskuponkeja, ja tietenkin aina jollain ihme-ehdolla: osta vähintään kolme tuotetta. En osta. En osta mitään. Ärsyttävintä se on silloin kun oikeasti tarvitsisi jotain, ihan vaan jotain pientä. Sitten kun kauppa on täynnä kaikkea eikä tiedä mitä valita, jättää mieluummin ostamatta kokonaan. 

Löytyy sieltä facebookista joskus jotain kivaakin, tämän bongasin tänään. Hyvä juttu. Kotimainen onkin kotimaista

Meidän porukassa olen todellakin törmännyt siihen tosiasiaan, että jos haluaa jonkin vaatteen tai tavaran kestävän lapselta toiselle, on sen oltava hyvin tehty hyvästä materiaalista. Ei puhettakaan, että muutaman euron vaate kulkisi hyväkuntoisena neljällä lapsella, muistan laittaneeni roskiin joltain superhalpis-ketjulta ostamiani (jäivät muuten ensimmäisiksi ja viimeisiksi) vauvan bodeja yhden lapsen niitä käytettyä. Lauantaina yksivuotis-päiväänsä viettävälle pojalle tilasin ihanan pipon, eikä ole miltään jättiketjulta vaan yhden ompelijan yritykseltä tilattu. Vielä kun löytäisin hänen neljä vuotta täyttävälle isosiskolle jotain lähiseudulla valmistettua.


Aamulla selvisi se hammas-keiju-juttu: Pipsa-Possussa on joku jakso, missä ne puhuu hammaskeijusta. Siitä Aino oli keksinyt se ja kun näin jälkeenpäin mietin, olen kyllä itsekin nähnyt kyseisen ohjelman.

Koiruus on löytänyt olohuoneen maton. Se saattaa olla sen uusi lempipaikka, pyöreä muoto taitaa kiehtoa sitäkin.


Sain aamulla serkkutytöt meille hoitoon, kun äitinsä soitettiin yllättäen sijaistamaan musiikin-opettajaa. Tulee aina viidakko-muumin lausahdus mieleen: "Virtahepo, joka omistaa talon ja pitää laitonta eläintarhaa!". Se minä olen, ehdottomasti. Kodinhoitohuone näyttää aina mahtavalta kun tulen kaikkien kuuden kanssa kotiin ulkoilemasta.


Lapset ehtivät saada huoneen tähän kuntoon ennenkuin minä ehdin itse edes sisälle. Bongaa neiti S. tutkailemassa meidän huushollissa yhtä ehdottomasti käytetyintä vempelettä. Vauvojen mielestä pesukone on vielä jännittävämpi kun se on käynnissä.

  
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti