torstai 17. huhtikuuta 2014

Outoja aamuja

Touko on herännyt nyt parina aamuna viiden aikaan hirmuiseen huutoon. Iskä yritti ennen töihin lähtöä rauhoitella, mutta lopulta toi Toukon minun viereen. Tänä aamuna Sulokin mönki perässä, heräsi tietenkin kaikkeen häsläykseen. Sulo nukahti, vaan Toukopas ei, siitä alkoi hirveä höpöttely ja huutelu, yritti hän mäiskiä vieressä nukkuvaa Suloakin hereille. Jossain vaiheessa onneksi torkahdettiin hetkeksi, mutta seitsemän aikaan oli jo ensimmäiset pystyssä. Aikaisessa heräämisessä ei ole muuta vikaa kuin koko päivän äkäiset isommat lapset. Sulokin ottaa tarvittaessa pienet torkut, mutta isompia ei saa nukkumaan muuten kuin autoon alkuillasta. Ja sehän tietenkin venyttää yöunille menoa joten mieluummin kärvistellään ilta ja päästään aikaisemmin illalla nukkumaan.

Eilen tehtiin lasagnea ruoaksi (Aino ja Eino surauttelivat sipulit silpuksi ja juustot raasteeksi), sitä onneksi riittää vielä tälle päivälle. Sain Ikeasta viikonloppuna kymmenen litran kattilan (jes!), sitä kokeillaan varmasti ensiviikolla.

Käytiin eilen niillä synttäreillä, mitkä menivät meiltä viikonloppuna ohi kun sairastettiin. Löysin tytölle kivan kesämekon lahjaksi Navikka-puodista, jossa myydään toimintakeskuksessa tehtyjä käsitöitä.


Aino lähti synttäreille pröystäily-vaatteissa. Virhe, lapset halusivat mennä kuitenkin jossain vaiheessa ulos remuamaan.


Aino muuten laittaa nukkekodin asukkaat ja tavarat uskomattoman pikkutarkasti järjestykseen. Kehenköhän lie tullut. Tiskitkin on tiskialtaassa!


Ainon nukkumistilanne ei ole muuttunut. Vaikka pääsiäispupu on tuonut jo kahtena aamuna suklaamunat sänkyjen vieressä oleviin hattuihin ja vaikka hän iloitsikin, että on jännää herätä aamulla omasta sängystä ja katsoa onko pupu käynyt, herää hän silti minun vierestä. Yöllä kun on kovin vaikea muistaa kaikkea sitä, mitä ollaan illalla puhuttu. Omasta laiskuudesta on kyllä koko touhu kiinni, sen verran pitäisi jostain löytää energiaa, että veisi Ainon yöllä takaisin omaan sänkyyn.

Eino nukkui taas monta yötä ilman pissavahinkoja, viimeyönä oli tullut pissa housuun. Iskä käytti Einon vessassa ennenkuin lähti nukkumaan, mutta juuri silloin ei ollutkaan hätä. Se tuli sitten myöhemmin.

Sulo on ruvennut tapailemaan kolmesanaisia lauseita. Hän on ollut minusta tähän asti todella varovainen puhumisen suhteen, ei ole paljoa pukahdellut, muutamia yksittäisiä sanoja lukuunottamatta. Äiti, isi, auto, pappa. Sekä tietenkin se kieli, mitä vain minä ja iskä ymmärretään. 

Touko harjoitteli eilen kävelemistä kävelykärryn kanssa. On muuten aika hupaisan näköistä, jalat jäykkänä könyää kauheaa vauhtia eteenpäin. :D Mutta itsekseen hän ei vielä seiso, tuen kanssa kylläkin todella jämäkästi.

Uusia mahti-ajatuksia sitä vaan aina tulee lisää: ensin ajattelin, että laitan myyntiin meidän ruokapöydän tuolit; minulla on mennyt totaalisesti järki siihen, että niitä liikutellaan jatkuvasti ja niiden avulla kiivetään ties minne. Tilalle ajattelimme hankkia kaksi penkkiä, Ikeasta jo löysimmekin kivat. No mutta sitten eilen bongasin kaksi vanhaa puutuolia Facebookin kirpparilta ja tajusin, että sehän olisi kiva jos ruokapöydän äärellä olisi erilaisia puutuoleja. Kaksi meillä onkin jo valmiina, pari vuotta sitten ostin kirpparilta, vaihdoin niihin kankaat ja maalasin ne. Alkuperäinen ajatus vähän kyllä kärsii, varsinaiseen ongelmaanhan se ei tuo ratkaisua, mutta se olisi niiiiin kivannäköistä!

Näytä linnunmuna-suklaita kun löytäisin ihan koristeena jostain, olisi kiva että ne kestäisi edes hetken kupissa. Jos ei lapset käy napsimassa niin iskä syö. No, syötäväksihän ne on ostettu, tänäkin vuonna jäi suurin osa pääsiäiskoristeluideoista toteuttamatta, jos sitten ensivuonna. ;)


Tänään tämä mamma lähtee rimpsalle. Vaikka käynkin vain "kerran vuodessa" vaateongelma on aina sama: mulla ei oo mitään päällepantavaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti