keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Päivän missio

Huvitti taas, kun iskä päivällä kotiin tultuaan kysyi miten meidän päivä on sujunut: "nooooo oltiin ulkona ja tehtiin ruokaa.". Kuulostaa säälittävältä, onhan meillä kuitenkin tehokasta hereilläoloaikaa suunnilleen kuusi tuntia ennenkuin iskä tulee töistä. Niin se vaan menee, siinä se päivä vierähtää. 

Ensin heräillään suunnilleen tunnin ajan, eli kaikki tuumaavat hetken, äiti juo kahvia ja odotellaan hissukseen, että kaikki heräävät. Aamupalan kanssa tuherretaan tovi, puuron tekemiseen sinällään ei mene kauaa, mutta yllättävän pitkä aika menee siihen, että äitikin saa syötyä ja aamupalan voi korjata pois. Aamupalan lomassa pestään pyllyjä, naamoja, hampaita, käsiä, ehkä myös (riippuu vahinkojen määrästä) lattiaa ja pöytää ja pedataan sängyt. Sitten tsekataan vaatteet ja laitetaan pyykinpesukone pyörimään. Tässä kohtaa kello onkin jo niin paljon, että seuraavaa ruokaa pitää ruveta valmistelemaan tai se on saatava uuniin. Sitten hyvin todennäköisesti puetaan uuudestaan, sillä joku tanssileikki/kotileikki/uimahallileikki on suorastaan pakottanut ainakin osan vaatteista jo pois päältä. Edellisten leikkien siivous, Toukolle ruokaa ja sitten ulkovaatteisiin koko porukka. Touko päiväunille. Ulkoilua oma aikansa, joskus tunti, joskus kaksi, toisinaan mutta onneksi aika harvoin vain vartti tai puoli tuntia. Sisälle, käsi/naamapesulle ja syömään. Keitän kahvin ja siivoan likaiset astiat (ja sotkut) pois, tyhjennän mahdollisesti astianpesukoneen ja vien pyykit kuivumaan. Ja sitten se iskä onkin jo siinä. No, huusholli on ihan jees, pyykit on jees, lapset on jees. 

Kaikkien näiden askareiden välillä selvitellään riitoja, taistellaan siivoamisesta, harjataan takkuisia hiuksia, vaihdetaan sotkeentuneita vaatteita, putsataan räkää, pissaa, kakkaa, imuroidaan, pyyhitään ikkunoita, huudetaan ja ärjytään (myös minä), halaillaan, leikitään, katsotaan telkkaria (yleensä vain lapset) ja pelataan tietokoneella (tätäkin useimmiten vain lapset, mutta kyllä äitikin koneella istuu).

Asia erikseen ovat päivät, joina on heti aamusta lähdettävä jonnekin. Vaikka kuinka heräisin aikaisin, laittaisin kaikki illalla valmiiksi ja tsemppaisin, olemme lähes aina viisi minuuttia myöhässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti