maanantai 28. huhtikuuta 2014

Tuunatut tuolit, sata lehteä ja mytty vessapaperia

Lauantaina hain "uusiin" ruokapöydän tuoleihin kankaan. Vaikka ajattelinkin, että tuolit kaipaavat myös hiomista ja maalausta, jätin sen tekemättä, sillä lopputulos on minusta näin parempi. Tuolit ovat vanhat ja se saa myös näkyä.

Alunperin tuoleissa oli hurmaava samettikangas, ei kuitenkaan ihan minun tyyliäni.
Yllättävän helposti vanha kangas lähti irti, sain jopa säästettyä suurimman osan alkuperäisistä, ihanista pikkunauloista joilla kangas oli kiinni irroitettavassa istuinosassa.


Tässä lopputulos! 
Katsoin tuunaus-hetkeni koittaneen, kun koko porukka oli syönyt (tämän kesän eka terassi-sapuska, jee!) ja lapset touhusivat pihassa omiaan. Yritin olla herättämättä turhaa huomiota, mutta eipä aikaakaan kun kaksi innostunutta apuria seisoivat leikki-vasarat kädessä vieressä. Ja kohta kiinnostui myös Aino. Kärsivällisesti jaksoivat odottaa vuoroaan, annoin jokaisen hakata yhden pikkunaulan omilla vasaroillaan, hyvää tarkkuutta kehittävä askare ;). Touko osallistui lähinnä istumalla koko komeuden päälle. Kummasti tämä kiinnosti enemmän kuin iskän lapiointi-kivenpyöritys-urakka.

Tällaiset nopeat ja helpot tuunaushommat sopivat meille hyvin, enemmänkin tulisi varmaan tehtyä jos olisi aikaa ja sopivat tilat. Etenkin ne tilat, ehkä sitten myös puuseppä-iskänkin voisi saada innostumaan kaikenlaisesta tuunaamisesta.

Ja tulipa haettua ensimmäiset kesäkukat, malttamattomana odotellaan luonnon puhkeamista "kukkaan"!
Muuten viikonloppu meni rennosti, luin mummulassa ainakin sata (kolme) lehteä, kuinka sitä pystyykään jumittumaan keinutuoliin kahdeksi tunniksi? Eikä vaatekutsuja ollutkaan, käytiin sen sijaan Ainon kanssa hoitelemassa kaikkia "kivoja" asioita, mm. etsimässä Toukolle valokuva-albumia: minulla on vanhanaikanen tapa koota lasten vauva-vuoden kuvia ihan perinteisesti albumiin, mutta en tykkää niistä perus foto-albumeista, ne on tylsiä. Eli tämäkin täytyy tehdä hankalimman kautta ja etsiä ikuisuus oikeanlaista. Jostain verkkokaupasta löysin kivan, täytynee tilata se. Touko muuten seisoskeli "vahingossa" itsekseen viikonloppuna, ei kuitenkaan vielä uskaltanut askeleita ottaa vaikka kuinka tsempattiin. :D

Tämä aamu alkoi jo ennen seitsemään. Siihen nähden päivä on mennyt ihan jees, itselläni meinasi olla aamusta vähän inhottava maanantai-fiilis ja KAIKKI meinasi ärsyttää, mutta se meni onneksi ohi. Touko heitti vessanpönttöön kokonaisen vessapaperirullan, Aino löysi sen kun oli menossa pissalle. Lattiat ja ikkunat on edelleen pesemättä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti