keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Vappu tuli taloon

Sima jäi laittamatta. Munkit jäi paistamatta. Peruspalloja ja vappuviuhkoja sentään muistin ostaa. Okei lapset muistuttivat. MUTTA onneksi mummut ovat olemassa! Juuri kun löin itseäni henkisellä nyrkillä otsaan kun en mitään saanut aikaiseksi, niin toinen mummu kantoi laatikollisen munkkeja ja pari pulloa simaa ovesta sisään ja tänään saatiin hakea kunnon heliumpallot toiselta mummulta. Hallelujah! Äärimmäisen kiitollinen mahtavasta tukiverkosta, puss. Ja saatiin vielä heliumpallo-mummulta pussi ruisleipää, kun tajuttiin, että kaupat olivat menneet kiinni jo kuudelta. Minä kun olin Einon ja Sulon kanssa liikenteessä vasta 18.06. No, onneksi emme paljon enempää tarvinneetkaan.

Lasten kanssa vappu tuntuu kyllä ihan mielettömän kivalta. Onko nyt se vappu? Saako laittaa vappuhatut päähän? Jee! Erilainen merkitys tällekin "juhlalle", kiitollinen myös siitä. Nyt täällä leijuu neljä erilaista palloa, joista jokaista Touko yrittää hilata itselleen: hän kiskoo sinnikkäästi narusta palloa alaspäin, mutta juuri kun pallo on kosketusetäisyydellä, hän päästään kädet narusta irti ja pallo karkaa taas yläilmoihin. Dääm. Päivällä ruoan jälkeen lapset odottivat innolla pöydän ääressä munkkeja ja limsaa. Otin vappuhatut irti kynttiläkruunusta (on meilläkin jemmat) joka roikkuu ruokapöydän yläpuolella ja sitten se kynttiläkruunu tipahti alas. PAM. Jotenkin kummasti siinä jotkut kierteet oli löystynyt, onneksi mitään ei mennyt rikki, säikähdettiin vain. Aino ihan refleksinomaisesti sekunti kolahduksesta huudahti: Hyvää vappua iskä! Vieläkin naurattaa. Oikeesti, se oli äärimmäisen huvittava tilanne. 

Aamulla sain aloitettua ikkunanpesu-urakan, samalla "hieman" järjesteltiin paikkoja. Eli kun minä järkkäsin, lapset valloittivat siistin paikan. Onhan se tietenkin mukavampi leikkiä, kun on tilaa ja lelut omilla paikoillaan. 

Oli muuten puhtaat ikkunat, johtuukohan sekin epätavallisesta talvesta?

Hihittelin itsekseni kun tsekkasin Toukon sukka-tilanteen: jokohan sitä kohta uskoisi, etteivät ne pikkuriikkiset sukat, mitkä hänellä oli ihan vastasyntyneenä jalassa, ole enää kymmeneen kuukauteen olleet sopivat? Raukkaparka, sillä on aina joko liian pienet tai liian isot vaatteet päällä. 

Toukon toinen ehdoton lempipuuha on Missä vauva on-leikki: siinä Touko vetää jonkin pyyhkeen tai vaatekappaleen päänsä päälle, odottaa ja kiskaisee sen pois. Voi että sitä käkätystä. No nyt hän seilaa lattialla ja laittaa minkä tahansa rentun päälleen ja odottaa. Jos kukaan ei huomaa, hän huutelee itse. Ja kiskaisee. Ja käkättää. 


Touko on oppinut nyt myös mönkimään saunassa oven alta löylyhuoneeseen. Ja kun se kiuas on niin kiehtova, ah, yksi ressi lisää.

Saunasta puheenollen, hoilasin tänään lauteilla "Sunny"-biisiä, tai sitä vähää mitä siitä muistan. Sitten ihmettelin ääneen, että mistä se laulu minulle mieleen tuli, lauloiko joku sitä? Aino painoi päätään alemmas kuumassa löylyssä ja huusi: Mulla ei soi päässä muutakun toi kiuas! Ahhahahaaa. Ja äiskällä oli taas hauskaa. 

"Uusi" keinutuolikin on saapunut. Yllättävän hyvässä kunnossa se on, oltuaan kaksikymmentä vuotta kylmässä ulkovarastossa. 
Meidän huushollin elintarvike nro 3. Ja tänään tuli mieleen taas yksi lisää sarjassa Mahtavuutta on: kun lapsi kiskaisee lasin pois alta sinun vielä kaataessa siihen maitoa.
P.s. Mistä tietää, että äiskä on istunut päivällä tietokoneella? Joku muukin taisi huomata sen ja halusi, että äiskäkin huomaa.2 kommenttia:

  1. Haha! Nauroin aivan ääneen Ainon vapuntoivotukselle! 😀 Hauskaa vappua perheentuvalle! 🎈🎊🎉

    VastaaPoista