maanantai 19. toukokuuta 2014

Hola!

Viikonloppuna saatiin tuliaisia Espanjasta, mummu kävi työreissulla ja sulloi matkalaukun täyteen kaikkea kivaa. Ainon mekkokokoelma kasvoi taas yhdellä, kaikki sai yhtäsuntoista mieleistä. <3
Viikonloppuna käytiin katsomassa höyryveturia, tutkittiin iskän vanhoja c-kasetteja (oli muuten Einon mielestä mahtava vempain sen soitin) ja paistateltiin auringossa. Illalla nukahtaminen käy aikaslailla helposti, kun viettää koko päivän pihalla juosten ja pulikoiden.

Tänään posti toi Me&I:n paketin, pesin ulkovaatteita ja kaivelin kesäkamppeita esiin. Samalla kauhistelin taas sitä, kuinka paljon lapset ovat kasvaneet viimekesästä.
Illalla käytiin vielä puroilla ennen saunaa (purot virtaavat meidän tontin rajoilla, ei pitkä matka, mutta retki kuitenkin). Aikaisemmin päivällä huomasin tiellä auton alle jääneen käärmeen, heitin sen pusikkoon, kun lapset sitä siinä töllistelivät. Varuilta laitettiin puroreissulle kengät jalkaan, onneksi, sillä tien yli luikerteli toinen käärme juuri kun Aino oli polkemassa loivaa mäkeä ylös. Hän säikähti tietenkin ihan hirveästi, Eino oli onneksi kauempana ja odotti, että käärme katosi pusikkoon. Kotona Aino laittoi paniikissa kaikki ovet ja ikkunat kiinni, ettei käärmeet pääsisi sisälle. Samassa rytäkässä Sulon sormet jäivät oven väliin. Siinä taas sekunnin mietin, että loistavaa, mitä vielä? Ja miksi kaikki tapahtuu aina samaan aikaan? Aino huutaa paniikissa, Sulo huutaa, kun sattuu. Touko yritti samalla mönkiä kovaa vauhtia saunan oven alta kuumaa kiuasta katsomaan. Jes. Ja koirakin oli niin likainen purossa molskimisesta, että aikaisemmin tehty imurointi oli ihan yhtä tyhjän kanssa.

Nooh, siitä selvittiin ja saunan jälkeen saatiinkin seurata mahtavaa salamointia ja ukkosen jyrinää. Me Einon kanssa bongatiin salamoita (Aino ei uskaltanut tulla terassille, se olisi ollut varmaan tälle illalle ihan liikaa), mutta Sulo seurasi mielenkiinnolla sivusta. Kohta hänkin tuli osoittelemaan mustia pilviä ja huusi mäkviin (Mcgueen), heihei mäkviin (heilutusta). En edes tohtinut selittää, että bongaillaan ukkosen salamoita, ei Salama McGueenia. Sulo. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti