torstai 26. kesäkuuta 2014

Parempi myöhään, kun ei milloinkaan

Juhannus oli ja meni..


..enkä ole vieläkään saanut raapustettua yhtään muistiin sitä, mitä me touhuttiin. Nyt, tadaa (tai papaa, niinkuin Aino sanoi aikanaan) meidän juhannus kiteytettynä pariin kuvaan:

Ainolla (keskellä) Me&I harmaa "jakku", vaaleanpunainen mekko saatu käytettynä Toukon kummitädiltä; Einolla Me&I raitapaita kevään2014 mallistosta (kummi-eno osti)ja iiihanat sinapinkeltaiset Name It-housut, Toukon kummitäti toi Tampereelta alennusmyynneistä.

Sulo: Me&I autopaita, turkoosit housut Maxomorra, kummatkin alesta; Toukolla Moonkids-raitapaita, bongasin Facebook-kirpparilta.


Saunottiin, kököteltiin paljussa, syötiin, juotiin, kisailtiin, visailtiin ja valvottiin. Ylimmässä kuvassa Aino ja Eino leikkivät peiliä serkun, enon, papan ja kaverin (olisiko Tatu ollut peili?) kanssa; keskimmäisessä möyhitään nuotiota (se paloikin melkein koko viikonlopun) ja alimmaisena Einon itse tekemä nuotio. Meillä oli sunnuntaina varsinainen partio-leiri, kun Aino ja Eino innostuivat tekemään itse nuotiot. Minä selitin ja lapset tekivät, hyvin toimi! Lopuksi näillä nuotioilla paistettiin sunnuntain makkarat ja maissit.

Ruokasysteemi meillä tällaisissa isoissa kekkereissä toimii yleensä niin, että jokainen tuo jotain. Muuten yhdellä olisi iso homma tehdä kolmelletoista aikuiselle ja kuudelle lapselle ruoat. Itse tein pari kestosuosikiksikin jämähtänyttä tonnikala-chili-piirakkaa, resepti löytyy (yllättäen) Kinuskikissan sivuilta. 

Mitä lastenvaatteita?


Katsoin aiemmin päivällä Blogilistalle määrittämiäni hakusanoja liittyen tähän blogiin ja on vähän nolona myönnettävä, että "lastenvaatteet" eivät ole olleet ihan niin suuressa roolissa kuin alunperin ajattelin. Suurin osa ajasta on mennyt siihen, että löpisen täällä niitä näitä meidän arjen askareista, MUTTA nyt olen päättänyt ryhdistäytyä: koska minua ei hirveästi nappaa juosta lasten perässä ottamassa jokaisesta vaatekokonaisuudesta kuvaa tänne (oikeesti se on aika hankalaa), niin ajattelin merkitä tänne laittamiini kuviin lasten vaatteista lyhyet kuvaukset. Yritän muistella, mistä vaate on meille päätynyt ja minkä merkkinen se on. Toivottavsti muistan tehdä tätä enemmän kuin kaksi päivää.

Räpsyripset!


Minullapas on nyt räpsyripset, ohhoh! Olenkin kauan haikaillut näiden kokeilemista, näissä lopputulos on mielestäni tosi luonnollinen. Aluksi ajattelin, että en laita tätä seuraavaa kuvaa tänne, mutta laitoin sittenkin, kaikkien teidän iloksi.


Siinä, ripsien laitossa meni parisen tuntia, joten tässä loppuvaiheessa (kulmissa on vielä väri) alkoi leuka tippua ja kuulua kuorsausta, eihän tuossa voi muutakuin torkahtaa. Tai käydä jossain unen ja valveen rajamailla, tähän kuvaan sentään tsemppasin sen verran, ettei roikkunut kuola suunpielestä. :D

Kiitos Tiita, nää on mageet!


Ainon kampaajan jälkeen (meidän elämä kuulostaa kauheen huikentelevaiselta, kampaamoja ja räsyripsiä), illemmalla käytiin mummon ja papan kanssa mato-ongella. Iskä osti oikein Angry Birds-onget, kohotkin oli Angry Birdseja! Jestas, kaikkea ne keksiikin. No mutta, kalaa tuli, saldo: Sulo kaksi, Eino kolme ja Aino kaksi. Minulla meni koko aika siihen, että hiissasin Toukon perässä, hän kun olisi ihan väkisin halunnut kiivetä laiturilta suoraan veteen. Silloin mietin ensimmäistä kertaa eräiden ikuisuuden kaapissa olleiden LASTENvaljaiden (olen aina ajatellut, että valjaat puetaan vain eläimille) esiinkaivamaista. Mutta on se siltikin hieman vieras ajatus, taluttaa lasta kun koiraa. Ei, taidan tyytyä pelkkään harhauttamiseen ja muun puuhan keksimiseen.

Matkalla rantaan: Ainolla tyylikkäästi Me&I-leggarit (käytettynä olen nekin ostanut), peruskumpparit ja perus-verkkatakki. Nekin on tainnut tulla jostain käytettynä meille. Touko istuu rattaissa pelastusliivien kanssa. Missähän se Sulo on?


Ja ihankuin tekemistä ei olisi jo tarpeeksi..


Olen kehittänyt itselleni muutamaksi päiväksi "pikkupuuhaa" hiomisen ja maalaamisen parissa. Kuinka hankalaksi sitä voi ihminen elämänsä tehdä? Lopputulos on kuitenkin aina palkitseva, tällaista täällä nyt muunmuassa väkerretään:


2 kommenttia: