keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Einon suusta

Lasten jutut ovat välillä ihan mahtavia. Meillä ehdottomasti parhaat tarinat ja kommentit tulevat Einon suusta. Hän on sitkeä kyselemään ("miks?"), ja parhaat keskustelut saakin aikaan, kun hänelle esittää vastakysymyksen. 

Tässä muutamia juttuja ja kommentteja, mitkä ovat jääneet vähän ajan sisällä erityisesti mieleen.

Muutama viikko sitten ajelin Einon kanssa kahdestaan kauppaan. Tein lievän äkkijarrutuksen meidän hiekkatiellä, kun näin edessämme lauman lintuja. Onkohan ne nyt sitten fasaaneja mitä tuossa meille tuovalla hiekkatiellä paljon pyörii; Eino kysyi tietenkin heti, että miksi jarrutin. Selitin, että odotin, että linnut menivät pois tieltä, etteivät jääneet auton alle. Siinä Eino vaipui ajatuksiinsa, ja hetken päästä kysyin, mikä hänellä oli mielessä. "Eikö niille linnuille voisi rakentaa sellaista suojatietä, etteivät ne jäisi auton alle?".

En muista, oliko samainen automatka, mutta kerran näin sivusilmällä Einon tuijottavan minua etupenkillä. Tietenkin utelin heti, että mitäs katselet: "Äiti, kasvaako sinulla parta?". Öööh no näytänkö minä siltä?

Siihen hän hörönaurun saattelemana vastasi, että et. 

Joskus, kun lähdetään mummulasta tai kylästä myöhään illalla, ajellaan niin kauan, että lapset nukahtavat autoon. Siitä heidät sitten saa kätevästi siirrettyä suoraan sänkyyn nukkumaan. Eräänä iltana Eino oli todella väsynyt, mutta levoton. Kaikki muut taisivat vetää jo sikeitä, mutta Eino vaikerteli ja valitti. Vihdoin hän sai unenpöpperöissään sanottua: "Täällä ei ole niitä yökiviä.". Me siinä iskän kanssa ihmeteltiin, että mitä ihmeen yökiviä? Ajeltiin hetki vielä isolla tiellä, kunnes tultiin soraiselle hiekkatielle. Eipä mennyt montaa sekuntia, kun Eino hiljeni ja nukahti. Sora renkaiden alla taisi olla niitä Einon kaipaamia yökiviä.

Kerran hän kysyi, että jos pää lähtee irti, niin kuoleeko sitten. Öh, no joo. Eipäs nyt mietitä sellaisia.

Ukkosmyrskyn aikaan hän kysyi ensin, että voiko iskä ajaa autolla, kun ukkostaa? Siihen perään sitten (vastasin, että voi ajaa) jatkoi "Voiko meidän auto räjähtää, jos ukkonen jyrähtää siihen?". En enää muista, mitä tarkalleen ottaen siihen vastasin ja nyt kun sitä oikein alkaa itsekin miettiä, niin voikohan? 

Tänään aamupalalla Eino söi piilokinkkuleipää ja pelikaania. Piilokinkkuleipä piti tehdä niin, että voi, kinkku, juusto ja kurkku piilotettiin toisen ruisleivän alle. Ihan perinteinen eväsleipä siitä siis tuli. Pelikaani oli persikkaa.

Tulee niitä hyviä juttuja tietenkin muidenkin suusta. Aino kerran kysyi isältään näin: "Iskä, pitäiskö meidän ostaa Muumi 1:nen, se missä Muumipappa ja Muumimamma tapaavat ja Muumipeikko tulee niiden luokse?". Iskä oli siihen aika hämmentyneenä vastannut, että ei sellaista jaksoa taida olla olemassakaan. :D

Ja loistokkaaksi lopuksi, Aino: "Onko Hanna-täti jo koulussa, kun se osaa käydä itse vessassa?".

4 kommenttia:

 1. Kerran Eino myös kyseli missä Kali-setä on, kerroin olevan armeijassa eikä siksi päässyt mukaan, meni hetki Einon ollessa hiljaa ja kysyi sitten että "Mutta kuka Kali-setää siellä hoitaa" en sitten oikein osannut vastata :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainiin sitäkin se kyseli, en enää muistanutkaan! :D

   Poista
 2. Ihana Eino :D Nuo yökivet varsinkin kirvoitti hymyn huulille :)

  VastaaPoista