tiistai 1. heinäkuuta 2014

Miten niin "paljon kenkiä"?

Mitä eteisemme kertoo meistä? Sen, ettemme käytä varsinaista eteistä itse juuri ollenkaan. Siitä on tullut "edustuseteinen", missä on jotkut kivat kengät siististi rivissä ja sievä takki pienessä, selkeästikin koristeeksi hankitussa naulakossa: urpokin näkee, ettei tämän perheen ulkovaatteet voisi ikinä mahtua niin pieneen naulakkoon. Kodinhoitohuoneen naulakko, ja oikeastaan koko kodinhoitohuone kertoo totuuden siitä, millaisen sakin talon hirret kätkevät sisäänsä.

Kaikilla on vähintään kolmet sandaalit, parit pröystäilykengät eli siistimmät kesäkengät, lenkkarit, tennarit ja kumpparit plus kaikki harrastuksiin liittyvät kengät. Jokainen osaa laskea, että kuuden ihmisen lähestulkoon päivittäin käytettävät kengät muodostavat melkoisen sekamelskan. Ja jos joku nyt tässä kohtaa ajattelee, että laita kaappiin, niin vastineeksi voin sanoa: on kokeiltu. Ei toimi, on melkeimpä suurempi vaiva järjestellä kenkiä jatkuvasti kaappiin kun suoristella niitä kenkätelineeseen. Ja kyllä minä tasaisin väliajoin niitä kaappiin sullonkin, mutta SILTI ne kohta löytyvät samalta, tutulta paikalta. Tai vähemmän tutummalta: vauhdissa kengät saattavat ihmeellisesti lentää myös keittiöön, olkkariin, jopa makkareihin ja vessaan.

Onneksi suurin osa juhlakengistä on kaapissa. Ja käyttöä odottavat kengät. Ja suurin osa meidän vanhempien kengistä: mekin todella siis omistamme jotain, mutta kummasti kodinhoitohuoneen ulko-oven eteen kerääntyy vain ne meidän kaikkein käytännöllisimmät kengät. Kauppareissulle, ulkoilemaan, kyläilyreissuille on nimittäin valittava sekä helpot kävellä ja juosta että salamannopeasti jalkaan sujautettavat kengät. Sen kerran kun on rientänyt lasten perässä kaupan rappuun tai kantanut neljäätoista kiloa silkkaa vastahakoisuutta autoon, ei enää tahdo ajatellakaan niiden kivannäköisten mutta ei niin käytännöllisten kenkien valitsemista. Pölyttyköön kaapissa. 

Talvella tilanne onneksi helpottuu (siksi toivonkin sydämeni pohjasta oikeaa talvea, kunnolla lunta ja pakkasta), sillä jokaiselle riittää YHDET kengät. Ja luistimet. Ja monot. Jahka ensin päästään monen kuukauden kuraa-pakkasta-kuraa-pakkasta-vääntämisestä: kumisaapas, lenkkari, talvikenkä?

Tässä esimerkki kenkäkasasta, minkä järjestelin ennen imurointia. Kuvasta puuttuu ne kengät, mitkä lapsilla ja iskällä juuri samaisella hetkellä oli jalassa. Tällaiseen järjestykseen Toukokin saa meidän kengät, ja vain alle viidessä minuutissa! Eikö olekin uskomatonta? ;)


2 kommenttia:

  1. Näyttää meidän yhdeltä vaatekomerolta, joka on täynnä noita itsejään - kenkiä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, tämä on varmasti tuttua aika monelle! :D

      Poista