maanantai 14. heinäkuuta 2014

Puurolakko ja ukkosenpelkoa

Tästä päivästä

Juuri nyt Toukolla on jonkinsortin puurolakko. Muutamana iltana ja tänään aamulla ei ole kelvannut kaurapuuro. Ainolla ja Einollakin (Sulolla ei :D) on ollut aikanaan eripituisia puurolakkoja, joten en jaksa ottaa mitään stressiä siitä. Einolla lakko kesti jossain vaiheessa jopa puoli vuotta, kunnes jonain päivänä hän suostui taas syömään kaurapuuroa hyvällä ruokahalulla.

Sitkeästi Toukollekin meinaan puuroa tarjota, kaurapuuro on kuitenkin yksi ehdottomasti parhaista aamu-ja iltapaloista, koko porukalle. Terveellinen ja edullinen, namnam.

Sulo pelkää ukkosta. Juuri nyt meidän talon yllä jyrisee mukavasti (jee!), ja Sulo tunki päänsä sohvatyynyjen alle, ihan kuin joku strutsi. Vai emutko niin tekee? En muista, hiekkaan kuitenkin laittavat päänsä. Mikään ovi eikä ikkuna ei saa olla auki, ja välillä hän hokee "autoon, autoon", olisikohan hänellä siellä turvallisempi olo?

Köyhän kukka-asetelma: ostin aikanaan Living and room:ilta emännänalennuksella tällaisen ihmehäkkyrän, nyt raavin siihen pihalta jotain rikkaruohoa, mikä tekee pitkää, maanmyötäistä köynnöstä. Ihan kiva tuli, toivottavasti ei lakastu ihan heti.En minä muuten mikään ihan toivoton viherpeukalo ole, Mustasilmäsusanna kasvaa ihan jees, vaikka Touko onkin yrittänyt syödä siitä jokaikisen kukan. Ja persiljaa, minttua, basilikaa ja meiramia ollaan saatu enemmän kuin ehitään syödä, Eino maistoi persiljaa suoraan laatikosta, ei ollut kuulemma hyvää. :D Hortensia on kukkinut hienosti koko kesän, nyt en tiedä, pitäisikö siitä ottaa vanhempia kukkia jo pois uusien tieltä (olin näkeväni siinä uusia nuppuja, onkohan se edes mahdollista?). Lomaltapaluukriisi?

Toivottavasti iskällä ei ole lomanloppumis-kriisiä. Välillä tässä neljän viikon sisällä mietin jo, että olisiko hänen jo parempi palata töihin, meininki kotona kun on välillä kaikkea muuta kuin rento ja leppoisa. Lampaitakin piti hätyytellä vähän väliä takaisin aitaukseen, toinen isommista osoittautui kunnon anarkisti-lampaaksi, se HYPPÄSI aidan yli! En olisi ikinä uskonut, että lammas voi hypätä niin korkealle.

Mutta onhan se mukavaa (minulle), kun on aamusta asti aikuista seuraa ja apua. Ja lapset kyselivät tänään heti herättyään, että missä iskä on. Niin nopeasti hekin tottuivat siihen, että iskäkin oli aamuisin kotona. 

Tämä loma meni lähinnä oikeasti lomaillessa, vaikka talon viimeistelyssä ja pihalla muutenkin riittäisi vaikka mitä tekemistä. Ulkovalojen johto ja sellaiset betonipömpelit on nyt asennettu. Varsinaisia valotolppia meillä on vasta neljä (mistä yksi ehti jo mennä poikki), loput viisi pitää käydä vielä tilaamassa. Olikin ihan hyvä, että valittiin lampuiksi edulliset perusmallit, maan alle kun kaivettiin taas monta sataa euroa. ÄH. Kyllä olen sitten onnellinen, kun kaikki nämä "pakolliset", ärsyttävät hankinnat on tehty, ei tarvitse jatkuvasti laskea, kuinka paljon siihen ja siihen ja siihen menee vielä rahaa. Mutta, niin rasittavan viisaasti kun sitä sanotaankaan "minkä taakseen jättää, sen edestään löytää", niinpä niin. Tupla-ÄH.

Tässä muutama otos kesähömpötyksistä.


Touko ihmetteli Ti-Ri Nallea, ei uskaltanut mennä syliin. Päällä Toukolla Name It:n t-paita ja farkkushortsit.
Sulo ja Touko joogaa mummulan terassilla.  ;)

Niitä ulkovaloja kuvaan heti, kun sade lakkaa ja vähän kuivuu.

Perjantaina kävin yläasteen luokkakokouksessa. Oli mahtavaa nähdä muutaman vuoden jälkeen ja kuulla, mitä kaikille kuului. Oli myös hauska huomata, että vaikka aikaa on kulunut, kukaan ei ole pohjimmiltaan muuttunut yhtään: samoille, hölmöille jutuille nauretaan edelleen. Seuraava kokous sovittiinkin kolmen vuoden päähän, suosittelen ehdottomasti kaikille vanhojen luokkakavereiden tapaamista, oli ihan mieletöntä. Harmi, ettei ihan kaikki päässeet paikalle, jos seuraavalla kerralla sitten.

Minä tönötän tuolla pöydän toisessa päässä. Hauskaa oli. :)
5 kommenttia:

 1. Tuo kukkahäkkyrä on ihana! Mitä rikkaruohoo käytit? Mulla on ylimääräisenä peikonpähkinä oksia ja oon miettiny niihin kaveriks jotain köynnöstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikaisen googlettamisen jälkeen sanoisin kasvia lillukaksi. :D

   Poista
 2. Puurolakkoilua on ollut täälläkin ilmassa. Päätin, että skipataan puuro nyt loman ajaksi, mutta kotona palataan taas rutiineihin - minäkin kun liputan aamu- ja iltapuurojen puolesta :D

  VastaaPoista