tiistai 29. heinäkuuta 2014

Sadonkorjuuta

No ei ihan sanan varsinaisessa merkityksessä, mutta vähän kuitenkin. Eilen syötiin makaronilaatikon (huom. jaksoin ihan alusta asti vääntää niinkin haastavan ruoan, hiki tuli) kanssa oman kasvimaan salaattia. Ruokaan laitoin mausteeksi persiljaa, meiramia ja ruohosipulia - itse kasvatettua, jihuu! Kasvimaalta odotellaan vielä paljon lisää salaattia, porkkanoita ja herneitä ja osa yrteistä pitäisi varmaan kuivattaa, en ehdi käyttää kaikkia tuoreena. 
Iskä pakasti kanttarelleja. Itse en tiedä sienistä hölkäsen pöläystä, en edes osaisi etsiä niitä metsästä. Hyvä, että toinen tuo vähän sitäkin tietoutta tähän talouteen.Chili on tehnyt nyt muutaman "kukan", niistä ilmeisesti kasvaa sitten varsinaiset syötävät. Eino ripotteli jokunen aika sitten kasvin juurelle chili-maustetta. Minä sitä ääneen ihmettelin, että miksi sinä sitä siihen laitoit. "Että ne kasvaisivat nopeammin.". Ahaa, aivan!Keväällä istutetut pensaskrassitkin tekevät nyt kukkia, vaikka olin ihan varma, että ne kärsivät ensin kylmistä ilmoista ja sitten kuivuudesta liikaa. Lehdet ja osa kukista ovat kummallisen reikäisiä, onkohan niitä nakerrellut joku ötökkä?
Vielä olisi kiva saada pakastettua mustikoita ja vadelmia. Puolukoita pakastettiin viimesyksynä niin paljon, että niitä riittää vielä tulevaksi talveksi. Itse keitetty puolukkasurvos on ihan mielettömän hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti