keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Syksyä odotellessa

Ei, en todellakaan odota vielä syksyä, ärsytti oikein kun pari päivää sitten tipahti Elloksen kuvasto postilaatikkoon ja kannessa julistettiin "Tervetuloa syksy!". Yyyyh. Kun minusta kesä on juuri nyt parhaimmillaan. Ja vaikka suunnattomasti nautinkin syksystä, pimenevistä illoista, kynttilöistä, raikkaasta ilmasta, kauniista väreistä ja kaikesta muusta, on liian aikaista ajatella kaulaliinoja ja lasten talvikenkiä.

Mutta meidän pihavalot. Niitä on nyt mietitty ja kaivettu ja väännetty ja käännetty: Missä on sopiva paikka ja kuinka monta niitä pitää olla? Nyt tolppia on pystyssä muutama, loput odottavat vielä kaupassa ja vasta niiden asentamisen jälkeen toivotetaan sähkömies tervetulleeksi kytkemään piuhat ja nippelit. Vähän kauhunsekaisin tuntein odotan pimeneviä iltoja ja sitä, että oikeasti näemme lopputuloksen ja sen, miltä piha tässä valaistuksessa näyttää. Ja että kuinka mönkään olemme arvioineet valojen paikat. :D Tässä kuva yhdestä tolpasta ja Toukosta, joka on juuri käynyt tervehtimässä lampaita.Meidän piha on täynnä kiviä. Siis ihan kirjaimellisesti. Tontilta on kaivettu ihan jäätävästi kiviä ja niitähän kaivetaan varmaan koko loppuelämä. Jatkuvasti nousee jostakin kivi ja pihan tasoittamisessa on ollut ihan jumalaton työ kivien takia. Eikä se vieläkään ole tasainen. Kivistä on sitten koottu jos jonkinlaista monumenttia, onnistunein on ehkä tämä "kivivalli" tai kiviaita, kivikasa, mikälie. Sen juurelle kaivettiin nyt kuopat johdolle ja maahan upotettaville kohdevalaisimille. Jos meidän visio toteutuu, syksyllä saamme ihastella tätä kivikasaa valaistuna. 


"Kömmelin" eli liiteri-varasto-pannuhuoneen sokkeli on valmis. Pohjamaalin jälkeen siihen laitettiin Yki Aitokivi-sokkelipinnoite.


Aiemmin kesällä kirjoitin meidän nuupahtaneista syyshortensioista, nyt ainakin toinen uudestaan istuttamistani kukkii! Toinenkin näyttää ihan eläväiseltä, mutta siihen ei ole ilmestynyt kukkia.


Tänään uhmattiin tihkusadetta ja käytiin koulun pihalla potkimassa palloa ja harjoittelemassa pesäpallon pelaamista. Tässä Touko elämänsä ensimmäisen kerran maalivahtina. Kukaan ei tosin uskaltanut potkaista palloa lähellekään maalia, mutta Toukolla oli hauskaa. 1 kommentti: