torstai 24. heinäkuuta 2014

Touko osaa

Kiivetä pöydälle. Eih. Nyt se kiipeää pöydälle. Isoon ääneen huutaa sieltä HAAAAAAAA, nosta kädet ilmaan ja odottaa, että joku katsoo. Ja sitten kun joku katsoo, se ilme. Että katsokaa nyt, minä istun täällä ruokapöydällä!

Sen jälkeen, kun Touko oppi kävelemään, hän on ottanut ison harppauksen kaikessa liikkumiseen liittyvässä. Sellaiset harppaukset saavat minut aina ajattelemaan, että eipä olisi vielä tarvinnut tuotakaan osata. Tai että jos kerta osaa kiivetä sohvapöydälle, sieltä osattaisiin sitten tulla myös alas. 

Ihan hienosti hän kyllä hallitsee liikeensä. Ruokapöydältä hän kipuaa itse alas. Keinuhepan ja leikkimoponkin selkään hän könyää ihan itse. Eikä juurikaan satuta itseään, sen verran varovainen hän on.

Tänään Touko keinui ensimmäistä kertaa ihan itse "isompien lasten" keinussa. Rystyset valkoisena hän puristi keinunnaruja eikä ihan hirvittävän isoja vauhteja tarvinnut antaa, mutta hän keinui. Ja se ilme taas. Oi onnea!

Osaa Touko myös piirtää ja tanssia. Minä onneton laitoin jokin aika sitten askarteluvälineet yhteen keittiön laatikoista sille korkeudelle, että lapset saavat sieltä itse kätevästi tavaroita ottaa ja piirtää ja askarrella keittiön pöydän ääressä. Toukokin ottaa tavaroita, lähinnä kyniä. Ensin hän hetken koordinoi kynän ja tupen kanssa, laittaa tupen muutaman kerran paikalleen ja ottaa pois. Sitten hän piirtää: lattiaan, keittiön kaappeihin, takkaan, oviin, sohvaan. Jos joskus sattuu löytämään paperin, soheltaa siihenkin muutaman viivan. 

Tanssiessaan Touko näyttää ihan pieneltä ballerinalta. Musiikkia kuultuaan hän nostaa kädet ilmaan ja alkaa pyöriä. Ei voi olla suloisempaa. Sitten, kun häntä kovasti kehuu ja taputtaa, tanssi loppuu ja hän katsoo alaspäin hieman nolona, mutta pieni virne kasvoilla. <3

P.s. Touko päristelee taas ärrää. Joskus puoli vuotta sitten hän päristeli kovastikin, mutta sitten taito unohtui, niinkuin arvata saattaa. On aika hassun kuuloista, kun yksivuotias ei sano varsinaisesti vielä mitään, mutta mennessään hokee trrrr trrrr.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Taidot tuntuvat karttuvan jatkuvasti lisää. Ja kun välillä intoa on enemmän kun taitoa! :D

      Poista