tiistai 19. elokuuta 2014

Sateen jälkeen..

..mennään vesilätäkköön. Aamupäivällä sateen lakattua Eino ja Sulo olivat menossa ulos. Pienen väittelyn jälkeen kummatkin suostuivat vetämään kumpparit jalkaan. Eipä aikaakaan, kun etupihalta alkoi kuulua loisketta. 

Myös Touko tahtoi ulos. Noh, vielä vähän aikaa sitten meillä oli kaikki ovet selällään ja ulos saattoi mennä vaikka alasti jos niin tahtoi. Kaivelin kaapista Toukolle kumisaappaat, ylisuloiset 22-koon mustat Nokiat, ja Touko hieman hämmentyneenä lähti saappaat jalassa ovesta ulos. 

Minä jatkoin siivoamista ja kun kohta kurkkasin etupihalle keittiön ikkunasta, ei näkynyt kuin Toukon kumisaappaat - levällään pihamaalla. Vähän matkan päässä seisoi Touko. Vesilätäkössä.

Tämän siitä sitten saa, kun yksivuotias oppii kävelemään paljain jaloin. Einon kanssa oli aikanaan sama homma: hän oppi kävelemään keväällä niin, että kesän tullen käveli päivät pitkät ilman kenkiä. Kyllä minä kummallekin välillä laitoin sandaalit jalkaan, mutta pojat mennä viipelsivät mieluummin ilman. Nykyään Eino rakastaa kenkiä, ainakin siitä päätellen, että hän kulkisi mieluusti lenkkarit jalassa myös sisällä. Että eiköhän Toukokin totu kenkiin, ennemmin tai myöhemmin.
Meillä varma syksyn merkki on myös eteisen lipaston sisällön leviäminen lattialle. "Äitiii, missä on se minun jalkapallopipo?" Vaikka ulkona on vielä lähes parikymmentä astetta lämmintä, Sulo vetää mopopipon päähän koko päiväksi. Toukokin muuten yrittää aina välillä pukea itse. On aika huvittavan näköistä, kun hän kulkee milloin mikäkin vaatekappale olkapäillä tai päässä.
Syksyn tullen on mukavaa leipoa taas! Tehtiin eilen lasten kanssa suklaajuustokakku, isommat saivat tehtäväkseen murskata keksit pohjaa varten. Oli muuten keksinmurua kaikkialla sen operaation jälkeen. Eipä se mitään, kakusta tuli niin herkullista, että nyt siitä on jäljellä vain säälittävä pikkuviipale.

Toven juhlavuosi-muumimukin ostin elokuun alussa Keskiseltä, samalla reissulla käytiin kyläkaupan tivolissa. Aika kätevää.2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Ja ennen kaikkea herkullisen makuinen! Ei kestä kauaa tällaiset kakut meidän huushollissa.

      Poista