perjantai 15. elokuuta 2014

Täällä ollaan!

Ah, miltä tuntuukaan kirjoittaa pitkästä aikaa tietokoneella. Ja aika mahtavalta tuntuu kirjoittaa myös tätä blogitekstiä pienen tauon jälkeen.

Koko ensiviikko meneekin varmaan ihan vaan totutellessa uuteen koneeseen ja purkaessa kaikkia niitä patoutumia ja ajatuksia, mitä tämän lyhyen tauon aikana on päässyt kasaantumaan.

Ostimme siis vanhan koneen tilalle Acerin peruskoneen, jossa on sekä kosketusnäyttö että näppäimistö. Koneita selaillessa valintakriteerit olivat lähinnä edullinen hinta ja helppokäyttöisyys. Meillä tietokonetta käytetään lähinnä laskujen maksuun ja blogin kirjoittamiseen. Lapset pelaavat ja katselevat videoita Youtubesta. Lyhyen testauksen jälkeen voisin varovasti kehaista, että tuli tehtyä hyvä valinta: edullinen, simppeli kone, mitä on helppo kaikkien käyttää. Eikä uusi windows-käyttöjärjestelmäkään ihan hirveän monimutkaiselta ole vaikuttanut. Jes! 

Nettiyhteydenkin pitäisi toimia entistä nopeammin, laittoivat uuden tikun mukana 4g-yhteyden (ennen oli 3g ?), mutta saapas nähdä: asumme sellaisessa notkossa, missä kehutuimmatkaan nopeudet eivät välttämättä takaa huippulaatuista yhteyttä. No, tähänkin asti ollaan pärjätty mainiosti eikä yhteyksissä ole koskaan ollut mitään vikaa.
Syksy tekee tuloaan ja pitkien helteiden jälkeen on ihanaa, kun ilma raikastuu ja elämä rauhoittuu arkisten rutiinien ääreen. Meillä tämä syksy tuo paljon uutta tullessaan, suurin muutos on tietenkin esikoisen eskarinaloitus. Tästä ja kaikesta muusta lisää piakkoin, nyt me nautitaan hiljaisesta perjantai-illasta ja aamulla siitä, ettei kenelläkään ole kiire minnekään. Loikoisaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti