tiistai 23. syyskuuta 2014

Terveisiä (suur)perheestä ja neuvolasta

Pikkukangas-blogissa pohdittiin muutama päivä sitten suurperheen määritelmää. Täytyy myöntää, että itsekin yllätyin: suurperheeksi luokitellaan virallisesti nykyään perhe, jossa on kaksi aikuista ja vähintään kolme lasta. Onhan kolme lasta tietenkin enemmän kuin tämän päivän keskiarvo, "noin" kaksi (vaikkakin uusi "trendi" taitaa olla vanhemmat ja kolme lasta?), mutta silti. Viidennen lapsen myötä miellän meidän perheen suurperheeksi, ihan vaan sen takia, että neljännen lapsen jälkeen muutama käytännön asia on käynyt hankalammaksi: täytyy olla isompi auto, enemmän ostoskärryjä, erikoisjärjestelyt majoittumiseen, superpaljon ruokaa ja vessapaperia. Välillä tuntuu, että koko ýhteiskunta on meitä vastaan: nykyajan "tila-autot" eivät ole tilaa nähneetkään; yritäpä änkeä kolme turvaistuinta uudenmallisen auton takapenkille. Ja ainiin, mihin ne loput lapset laitetaan? Entä rattaat, matkatavarat ja koira. Pyh.

Auton vaihto meillä on jokatapauksessa edessä, eli jos jollakin on jotain hyviä vinkkejä, niitä otetaan mielellään vastaan! :) Tällä hetkellä meillä on seitsemälle hengelle rekisteröity Volvo, mutta nytkään emme meinaa mahtua siihen mitenkään, varsinkin, jos mukana on koira/tavaraa/vaunut/rattaat.

Sain juuri käsiini kirjeen koululta, kun Aino tuli kotiin. Tämä on minusta aika käsittämätöntä: koulu joutuu muistuttamaan erikseen, että nyt on tullut syksy, kaivelkaahan lapsille oikeanlaiset varusteet päälle. Siis täh, laittaako joku vielä lapsen kouluun ilman pipoa ja hanskoja? Hrrr, aika outo minusta. Mutta olipa lappusessa myös hauskoja uutisia: me keräsimme aikanaan ala-asteella koulun tarpeisiin puolukat yhdessä koulun lähimetsästä ja tämä perinne jatkuu näköjään edelleen! Eniten puolukoita keränneet oikein palkittiin, se oli jännää. 

Eilen kaiveltiin lisää talvi-pipoja ja muita varusteita. Sulo bongasi oman paloauto-kuvioisen piponsa ja tälläkin hetkellä hän istuu pöydän ääressä syömässä jäätelöä hattu päässä. Eilenkään hän ei suostunut ottamaan sitä pois, vaan istui pipo päässä myös muskarissa. Sulo meni eilen muuten ensimmäistä kertaa muskariin itsekseen, kaksi edellistä kertaa jompikumpi meistä vanhemmista on istunut mukana, koska Suloa on hieman ujostuttanut. Jos se oma pipo toi turvaa? Myös Touko alkaa pikkuhiljaa lämpenemään muskari-jutuille, tähän asti hän on hieman ujostellen vaan katsellut ympärilleen. Olemme mieheni kanssa vuorotelleet Toukon kanssa muskarissa, aina sitä vaan toivoisi isien osallistuvan enemmän myös näihin äiti-voittoisiin juttuihin.

Myös Einolle viime talven kitara-kuvioinen pipo on tärkeä, eilen hän meni nukkumaan se päässä. 


Sulon tärkeä piipaa-pipo.

Tämän päivän lego-ja juna-leikistä.
Eilen kävin toisen kerran neuvolassa. Sieltä ei hirveästi ole kerrottavaa, seuraava käynti onkin vasta rakenne-ultra lokakuun lopussa. Kävimme läpi koko perheen jaksamista sekä hyvinvointia ja kuunneltiin sydänääniä. Kohdunpohjan korkeus oli n. 14 cm. Verenpaine oli ilokseni hieman noussut, oli nyt jopa 112/68 ja hemoglobiini oli 115. Rautaa terveydenhoitaja suositteli ottamaan, jos tunnen kovasti väsymystä tai heikotusta. Ja ehdottomasti kuulemma kannattaa kokeilla nestemäisiä rautalisä-valmisteita, ne ovat ilmeisesti vatsaystävällisempiä kuin tabletit, mitä olen aikaisemmin käyttänyt.

Viime yönä näin ihan kaamean raskaus-painajaisen. Näekvätköhän kaikki odottajat unia raskaudesta ja synnytyksestä vai onkohan se vaan tällaisten levottomien nukkujien juttu? 

2 kommenttia:

 1. Me ollaan ajateltu, että kun tavallisen kokoinen auto ei enää riitä, niin ei siirrytä tila-autoon vaan suoraan johonkin Transporteriin (tai vastaavaan) jossa tilaa oikeasti on. Nykyajan tila-autot on kyllä varsinaisia ihmeitä... tosin just sen osalta, ettei niissä sitä tilaa ole. Tai kyllähän sitä tilaa löytyy, jos kaikki penkit ei ole käytössä mutta otapa kaikki penkit käyttöön niin kyytiin et saa mitään.

  Kyllä mäkin oon nähnyt raskauspainajaisia tässä muutaman kerran, jännä mistä ne kumpuaa... kaipa se odotus ja uuden vauvan tulo on kuitenkin jonkinlainen mullistus, ja siitä kai se sitten johtuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me mahduttais kanssa parhaiten varmaan johonkin bussin tapaiseen! :D Niin se varmasti on, kai sitä käsittelee ajatuksiaan yön aikana nimenomaan unien kautta. Mutta onneksi ne ei ole jokaöisiä, mäkin nähnyt vaan pari (tähän mennessä). :)

   Poista