keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Piirakka-tehdas

Meidän keittiössä tehtailtiin tänään suolaisia piirakoita huomisille kutsuille. Aino ja Eino olivat tietenkin innokkaina auttamassa, ja oli ilo huomata, että he alkavat ihan oikeasti olla avuksi! He mm. voitelivat neljä piirakkavuokaa, pilkkoivat paprikat, sekoittivat pohjataikinat ja länttäsivät ne vuokiin. Täytteen sekoittamisessa meinasi tulla tappelu, kun kumpikin halusi sekoittaa yhtäaikaa. Sulokin oli apuna, hänellä vaan meinaa mennä pelkäksi maisteluksi vielä koko touhu.


Touko oli onneksi nukkumassa melkein koko ajan, hänen kanssaan on ihan mahdoton leipoa yhtään mitään.

Nyt illalla meinasi iskeä hepuli, kun rupesin vielä lasten mentyä nukkumaan tekemään juustokakkua. Irtopohjavuoan pohja oli kadonnut. Hemmetti, näin sen joku päivä vaeltelemassa lattialla. Pienen hikoilun ja panikoinnin jälkeen pohja löytyi sohvan alta. Huh.

Ja sitten päivän kuumottavimpaan kysymykseen: kuinka paljon te säilytätte lasten piirrustuksia? Päivemmällä selvittelin askartelulaatikon paperikasaa ja oli pakko heittää pois myös (sekä valmiita että keskeneräisiä) piirrustuksia ja maalauksia. Hienoimmat tietenkin säilytän ja myös pienempien sellaisia töitä, missä on selkeästi joku idea. Oma nimi tihrustettuna ensimmäistä kertaa tai joku hauska mielikuvituseläin. Mutta ei kertakaikkiaan jokaista teosta voi säilyttää, niihinhän hukkuu! Pahinta on laittaa pois isompien sellaisia piirroksia, missä lukee "äidille". Lisäksi siihen on saatettu piirtää kukka tai aurinko. Vesivärimaalaukset ovat useimmiten niin sekavia, etteivät he itsekään saa niistä jälkeenpäin selvää, tai sitten piirtämisessä ei alunperinkään ole ollut päätä eikä häntää. 

Meillä tällaisia taideteoksia syntyy päivän aikana parhaimmillaan kymmeniä. Plus kerhoissa ja eskarissa tehdyt jutut. Niissäkin on jo aikamoinen säilöminen.

Lievittäkää mun tuskaa, pliis.


4 kommenttia:

 1. Mä pistän aika surutta roskiin... Askartelujahan vois myös kuvata ja säilöä sitten ne kuvat.

  VastaaPoista
 2. Mä oon ottanut piirustuksista valokuvan. :) Säilyy hyvin ja ei vie mistään muualta tilaa kuin muistikortilta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä hyvä idea! En ole tullut ajatelleeksi. :)

   Poista