torstai 6. marraskuuta 2014

Pahoinvointia monivitamiini-valmisteesta?

Huomenna menen neuvolaan, viikkoja on kasassa nyt 22+1. Olen jo viikkokausia miettinyt, että voiko vitamiini-valmiste aiheuttaa pahaa oloa. Tietenkin epäilen itseäni edelleen, olisihan se nyt ihan hölmöä, että tuote, minkä pitäisi kaiken järjen mukaan olla hyväksi, tekisikin olon huonoksi. Paha olo ei ole koskaan kestänyt kauaa, mutta aina se on tullut vitamiinin ottamisen jälkeen. Jos siinä on jokin aine, mikä ei sovi minun vatsalle? Tai ehkä olen ottanut sen tyhjään vatsaan, ja kuvotus on johtunut siitä. No, toivottavasti saan jonkin vastauksen tähän huomenna.

Aiemmissa raskauksissa en ole käyttänyt mitään mamma-vitamiineja, terveydenhoitajan kanssa olemme aina tulleet siihen johtopäätökseen, etten niitä välttämättä tarvitse. Mutta tämän raskauden ensimmäisellä neuvola-kerralla vakkari-terkkarini sijainen sai minut vakuuttuneeksi siitä, että todellakin tarvitsen lisäravinteita varsinkin foolihapon riittävän saannin varmistamiseksi. Ja sitten ajattelin, että eihän niistä nyt mitään haittaakaan varmasti ole.

Tällä hetkellä käytän Minisun Mama-multivitamiinia. Todennäköisesti terkkari suosittelee kokeilemaan jotain muuta merkkiä, josko se auttaisi. Tosin minulle pelkkä rauta-lisä on aiheuttanut aina sellaista aineenvaihdunta-sekamelskaa, etten yhtään ihmettelisi, vaikkei näistä monivitamiineistakaan kaikki sopisi minulle. 


No, anyway, on kiva käydä pitkästä aikaa neuvolassa, viimeisestä käynnistä on hurahtanut monen monta viikkoa! 

6 kommenttia:

 1. Monivitamiinit tyhjään vatsaan saa mulla aikaan järkyttävän olon. joskus oon tärissyt pöntön luona hikikarpalot ohimolla. Eli ihan hyvin voi tehdä ton olon sulle. Otankin ne vasta iltapäivästä kun vatsassa on jo jotain :) J

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sanoivat neuvolassakin, että ihan hyvin on mahdollista. Neuvoivat jättämään vitamiinin kokonaan pois ja ottamaan erikseen vaan d-vitamiinin ja rautalisää. Kummallista, en kyllä ihan heti olisi uskonut, että vitamiini voi aiheuttaa jotain tällaista!

   Poista
 2. Mä söin samaa ja kärdin pahasta pahoinvoinnista viikolle 23 asti. Jätin vitamiinit pois, loppui pahoinvoinnit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh! En olisi kyllä ikinä uskonut, mutta onneksi asia selvisi! :)

   Poista
 3. Itselläni juuri tuo mama vitamiini aiheuttanut niin kauheat pahoinvoinnit ja oksentelut sen 1½kk ajan, että oli aivan pakko viimeviikolla lopettaa käyttö. Olokin siitä sitten helpottanut ja olen todella nauttinut, kun oikeasti on päiviä jolloin en kokoajan tuntenut että kohta oksentaisin. Ajattelin ite mennä vaihtaan joko toiseen valmisteeseen tai sitten vaan keskityn syömään kaikkea, mistä saisin nuo tarpeelliset aiheosat yms :D Mutta siis mikä huvittavaa tässä, niin ennen raskautta käytin sitten multivitamiinin normi semmosta päivittäistä daily vitamiinia ja siitä ei sitten koskaan tullut mitään, eikä milloinkaan mistään muustakaan vitamiini tai muusta hivenainevalmisteesta oireita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tämä olisi jo tutkimisen arvoinen juttu! Ei voi olla pelkkää sattumaa, sillä olen nyt niin monelta muultakin kuullut vitamiinien aiheuttavan pahoinvointia. Erityisen inhottava tilanne on varmasti niille, jotka kärsivät pahoinvoinnista jo valmiiksi - ei tästä ainakaan apua ole. Tsemppiä sinulle odotukseen! t. vauvakuumeilija :)

   Poista