sunnuntai 30. marraskuuta 2014

The Joulukalenteri

Vihdoinkin se on valmis, meidän perheen yhteinen joulukalenteri!

Kaikki lähti siitä, kun ostin aikoja sitten Tiimarinloppuunmyynnistä jouluiset numerot. Jo silloin kävi mielessä ajatus joulukalenterista, mihin voisi herkkujen lisäksi piilottaa "yhteistä tekemistä".Lokerot. Lokerikko. Kuinka vaikeaa voisi olla askarrella lokerikko, mikä olisi samaan aikaan sekä hyvännäköinen että kestävä? Jouluinen muoto olisi tietenkin plussaa. Päädyin kirjoittaamaan Googlen kuvahakuun "joulukuusen muotoinen lokerikko" ja törmäsin aivan ihastuttavaan kuvaan musta-valkoisesta, kuusen muotoisesta kalenterista Nurin Kurin-blogissa. Mutta kuinka ihmeessä tuollaisen saisi itse askarreltua?

No mutta, minullahan on maailman kätevin mies! Näytin kuvaa hänelle, ja mitäpä hän ei puolestani tekisi? Hippulat vinkuen hommiin. Minä ajattelin ensin, että pelkkä joulupuun runko riittäisi, askartelisin lokerot esimerkiksi pahvista. Loppujen lopuksi mies väänsi puusta lokerikon, mikä on "upotettu" puun sisään. Minun tehtäväkseni jäi vedettävien lokerojen tekeminen. Idea iski niinkin arkisessa askareessa kuin ruoanlaitossa: litran maitopurkin pohja on tarpeeksi tukeva eikä niiden keräämiseen tarvitsisi nähdä suurta vaivaa. 24 tyhjää tölkkiä kerääntyy meillä alta aikayksikön.
Kun mieheni aloittaa jotain, hän tekee sen kunnolla. Sain työmaalta vähän väliä tilannekuvia ja jälleen kerran kärsivällisyys palkittiin! 

Loppujen lopuksi päädyin liimaamaan maitotölkki-lokeroiden "etuseinään" valkoista kartonkia ja niihin lapset liimasivat numerot. Aluksi ajattelin maalata lokerot, mutta se olisi ollut turhan työlästä, maitotölkin pinta kun on melko liukas enkä ollut varma maalin tarttuvuudesta. 

Nyt vain lokeroiden sisältöjä miettimään. Ihan jokaiselle päivälle ei pysty kehittelemään jotain koko porukan tekemistä, mutta eivät lapset varmastikaan pistä pahakseen, jos jostakin luukusta paljastuu suklaata. Suunnitelmissa on ainakin uimahalli-reissu, piparien ja joulutorttujen leivontaa, luistelua ja keilausta.

Tähän olen kyllä enemmän kuin tyytyväinen ja kun runko on kunnolla tehty, tämä kestää varmasti vuodesta toiseen! 2 kommenttia: