lauantai 6. joulukuuta 2014

Piparintuoksua

Eilisestä viidennestä joulukalenterin luukusta lapset saivat joulusuklaata. Itse kökötin aamulla pari tuntia sokerirasitustestissä terveyskeskuksessa vain haaveillen suklaasta: kaksitoista tuntia syömättä menee kyllä, mutta koko aamu kahvitta oli kuin sumussa kulkemista. En edes juo yleensä paljon kahvia, mutta aamuinen kupillinen on jo pelkästään niin pinttynyt tapa, että ilman sitä liikkeelle lähtö tuntui vähintäänkin oudolta. No, siitä selvittiin hyvin huolimatta siitä, että kun puolenpäivän jälkeen pääsin syömään, kädet tärisivät niin rajusti, että haarukka ei meinannut pysyä kädessä. Kummasti sitä kroppa vaan tottuu tapoihin (aamupalaan), vuosia sitten saatoin olla syömättä vaikka koko päivän. Ei onnistu nykyään, ei.

Tämän päivän luukkuun tonttu oli käynyt piilottamassa piparimuotin. Samainen tonttu väänsi vielä kymmenen aikaan illalla taikinan täksi päiväksi. 

Aamupäivä meni piparintuoksussa Finlandiaa kuunnellen. Tänä vuonna teimme kardemummapipareita, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan jos on syönyt tarpeeksi (kyllästynyt) perinteisiä pipareita! Kivaa vaihtelua. Kohta rauhoitutaan saunomaan ja seuraamaan itsenäisyyspäivän juhlintaa telkkarista.

Tunnelmallista iltaa!
P.s. Maltofer-rautalisä on toiminut hyvin, olo on kohentunut huomattavasti eikä vatsa ole mennyt sekaisin. Suosittelen siis kaikille, joille ei tabletti-rautalisät sovi, nestemäistä versiota.2 kommenttia:

  1. Mullakin on tuo Maltofer ollut käytössä ja imeytyi kyllä paremmin kuin mikään toinen rautalisä :)

    VastaaPoista