sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

DIY - tuunatut lastenvaunut

Sain kun sainkin vaunut päällystettyä -  ja jotenkin ehkä onnistuinkin, sillä pari päivää sitten vierailulla käynyt anoppi ei tunnistanut niitä, vaikka keskeneräiset vielä olivatkin: vaunut ovat mieheni ensivaunut eli aika tarkkaan kolmekymmentä vuotta vanhat, todelliset retrovaunut. Näitä käytettiin jo Toukon ollessa pieni, mutta kun vanha samettikangas alkoi repeillä useammasta paikasta, vaihtoehtoja oli tasan kaksi: joko heivata vaunut menemään tai päällystää ne uuteen uskoon.

Visio oli jo olemassa, joten hain kankaan ja aloin päällystää - minä en todellakaan ole mikään verhouksen ammattilainen, joten amatöörin ottein otin ja kokeilin, miten minun käy. Ihan hyvin mielestäni, tällaisia Emmaljungia ei ihan joka kadunkulmassa tule vastaan! :)

Musta päällyskangas on paikallisesta kangaskaupasta, musta-valkoinen pallokangas Ikeasta. Pallokangasta jäi sopivasti sen verran, että sain ommeltua siitä pikkuruisen lakanan. 

Lähtöasetelma oli siis tällainen:


Ja tässä lopputulos, tadaa!
Tuon kopan päälle tulevan suojuksen (mikähän sen oikea nimi oikein on?) kanssa meinasi olla aluksi hankaluuksia: alkuperäinen suojus on hävinnyt johonkin eli minun oli suunniteltava se ihan kokonaan uudestaan. Ihan hyvä siitäkin tuli, käytännössähän sen sitten näkee kuinka hyvin se kestää ja kuinka käytännölliset kuminauhakiinnitykset ovat. Odotan muutenkin mielenkiinnolla sitä, kuinka päällinen kestää ulkoiluolosuhteita: näen jo nyt sieluni silmin vaunut siitepölyn peitossa.

Lapset jo innoissaan pari päivää sitten kurkkivat vaunun sisälle: ei vieläkään vauvaa, höh!  

12 kommenttia:

 1. Näistä tuli kyllä todella hienot! Hienosti onnistui :) Tekstiilisuojasuihke vois helpottaa puhtaanapitoa, joko sellainen verhoilluille huonekaluille tarkoitettu tai sitten kengille ym. käytettävä. (jos sitä uskaltaa vauvanvaunuihin laittaa, mutta kaipa ne tehtaassa uudetkin vaunut jollain nykyään käsitellään...) Mä olen suojannut niin sohvan kuin tennareitakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy käydä ostamassa sellaista, tuskin ne niin myrkyllisiä on etteikö vaunuja uskaltaisi käsitellä. :)

   Poista
 2. Ai amatööri�� todella kauniit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh kiitos, moni kakku päältä kaunis, vai miten se meni? ;):)

   Poista
 3. Vau! Oikein onnistuneet ja kauniit vaunut saa pienokainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minä niin kovasti jo haluaisin sen pienokaisen näihin nukkumaan. <3

   Poista
 4. EKsyin blogiisi yhteisen blogiystävän kautta. Ihan mahtavan oloinen blogi sulla täälä. Ihania lapsia ja ihana talo. Pitää tulla lueskeleen paremmalla aikaa. :)

  VastaaPoista
 5. Mä suunnittelen kanssa retrovaunujen päälystämistä uusilla kankailla ja eksyin sitä kautta blogiisi! Hienoa jälkeä olet saanut aikaiseksi. Millaista materiaalia tuo päälikangas on ja puritko vanhat kankaat kaavoiksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti ja tervetuloa lukijaksi! :) Päällikangas on sellasta vahvempaa puuvillaa, vähän niinkuin verhoilukangasta. Ihan tavallista puuvilla-kangasta, ei esimerkiksi pidä kosteutta kummemmin. Hyvin on siitä huolimatta toiminut erillisen sadesuojan kanssa. Purin kuomun ja tein siitä kaavat, mutta kopasta en purkanut vanhoja kankaita pois, ompelin kankaan siis suoraan koppaan, pala palalta. Hyvin onnistui niinkin, vaikka vähän jouduin tietyissä kohtaa kikkailemaan ja "väistelemään" metalliosia ja neppareita. :)

   Poista