keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

"Mikä sulla on tuossa mahassa?" + nostalginen kuva

Olen tämän raskauden aikana kiinnittänyt erityisen paljon huomiota siihen, kuinka vieraat, pienet lapset suhtautuvat raskaana oleviin eli toisin sanoen pyöreään vatsaan. Omat lapset ovat mahaani jo niin tottuneita, etteivät he varmasti osaa kuvitella minua ilman sitä - niinkuin en minä itsekään. Kaupoissa tai muilla julkisilla paikoilla (vatsani on sen sorttinen, ettei sitä voi olla huomaamatta) käyskennellessäni olen törmännyt hauskoihin ja niin vilpittömiin reaktioihin kuin lapsilta vain voi odottaa: ensin katse kasvojen sijaan keskivartaloon, sitten häkeltynyt ilme; joku teki lehmänkäännöksen ja riensi pakoon silmät selällään, toinen tuijotti tuijottamasta päästyään, jotkut eivät olleet huomaavinaankaan, joku yritti olla katsomatta mutta ei voinut vastustaa kiusausta. Eräs kuiskasi äidilleen (aika kuuluvasti, niinkuin lapset yleensä): "äiti, tuolla tätillä on iso maha." 

Mutta tänään, kun odotin Ainoa jumpasta, eräs tyttö (ehkä noin viisivuotias, en tuntenut) pysähtyi viereeni ja kysyi isoon ääneen: "Mitä sulla on tuossa mahassa?". Vastasin kahdesti, että vauva, koska ensimmäisellä kerralla tyttö ei kuullut kunnolla. Vastaukseksi sain vain "ahaa" ja sitten hän riensi muiden pikkutyttöjen luokse supisemaan jotakin vauvoista. Joku sanoi tuntevansa yhden vauvan hoitopaikasta. Sain osakseni vielä vähän vilkuilua ja hihitystä. 

Kyllä minua hymyilytti.

Tänään iltapäivällä lasten serkkutytöt olivat meillä "hoidossa". Meininki on silloin normaalisti hyvin vauhdikasta, eikä heitä paljon paikallaan näe, mutta tänään koko porukka rauhoittui hetkeksi television ääreen. Näin tilaisuuteni koittaneen ja nappasin kameran käteen. Oli kuin olisin matkannut ajassa kaksikymmentä vuotta taaksepäin, sillä kohtaus oli kuin suoraan omasta lapsuudestani. Äitini etsi samantyyppisen kuvan meistä serkuksista vuosien takaa:
Vaikka kuvanlaatu ja television koko ovat hieman muuttuneet, perimmäinen tarkoitus ei ole muuttunut lainkaan. :D Edelleen katsotaan Ti-Ti Nallea ja Muumeja. Ylemmässä kuvassa siis minä, neljä pikkuveljeäni ja neljä serkkuani, alemmassa meidän neljä lasta ja heidän kaksi serkkuaan. Parin viikon sisällä alempaan serkuskatraaseen tulee kaksi pientä lisää. <3 

Äitini sanoi hauskasti näistä kuvista, että "raitalook äidiltä tyttärelle ja aina on joku alasti.". Minä istun ylemmässä kuvassa etualalla musta-valkoraitaisessa mekossa ja alemmassa kuvassa Aino istuu suunnilleen samalla paikalla musta-valkoraitaisessa tunikassa. Heh.

P.s. Vaikka nykyajan televisiot ovat aina vaan suurempia, lasten "pitää" katsoa niitä silti yhtä läheltä kuin me olemme aikanaan katsoneet noita paljon pienempiä ruutuja. :D:D

4 kommenttia:

 1. Hei! Ilman muuta ehtii vielä osallistua ilahduta bloggaajakaveria-haasteeseen, tietääkseni tässä ei ollut mitään aikarajaa. :) Taisin unohtaa käydä sinulle täällä huikkaamassa haastamisesta. Kivaa jos lähdet mukaan, niin pääsen lähettämään sinulle postia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä! Käyn vielä tarkemmin tutustumassa ohjeisiin ja yritän sitten vastata haasteeseen itsekin! :)

   Poista
 2. "raitalook äidiltä tyttärelle ja aina on joku alasti." :DDDD Ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha hyvä että muitakin naurattaa, minustakin tämä oli hauska! xD

   Poista