tiistai 28. huhtikuuta 2015

Ristiäiset

Meidän pienimmän rakkaan ristiäisiä vietettiin sunnuntaina yhdessä lähes samanikäisen serkku-tytön kanssa. Viime viikko oli kaikenkaikkiaan yhtä hulinaa ja juhlajärjestelyt huipentuivat perjantaille ja lauantaille, mutta silti saimme vältettyä pahimman stressin: jotenkin kummasti juhlien järjestäminen on tuplasti helpompaa, kun kaverina on yhtä käytännöllinen tyyppi kuin itse on (eli kärjistettynä nainen ja äiti ;)). 

Päätimme pitää ristiäiset ihan jossain muualla kuin kummankaan perheen kotona, ihan vain välttyäksemme siivoamiselta ja "meillä ei ole tarpeeksi astioita"-hepulilta. Yhteensä juhlijoita oli melkein neljäkymmentä, tarjolla oli kinkku- ja lohikiusausta, fetasalaattia, leipää, kahta eri kakkua, pullaa ja keksitikkareita. Itse teimme kiusaukset, salaatin ja tikkarit, mummut tekivät kakut ja isomummut leivät ja pullakranssin. 

Meidän tytön kummeiksi ryhtyivät kaksi tärkeää ystävää, Aino sai kuivata pikkusiskonsa pään kastamisen jälkeen ja pappina toimi kaikki serkukset kastanut enoni. Isommat lapset pitivät huolen siitä, että hiljaisia hetkiä ei ollut. <3

En ole vieläkään "uskaltanut" lukea lapsemme saamia onnittelu-kortteja. Haluan varata siihen ihan oman, rauhallisen hetken jolloin voin itkeä tihrustaa ihan rauhassa. Olen (jälleen kerran) aivan sanattoman kiitollinen kaikista ihanuuksista, mitä tyttö sai lahjaksi ja yleensäkin ottaen onnellinen siitä, että niin moni oli osa meidän perheen tärkeää päivää.


Kastettava nukkui koko "seremonian" ajan ja torkkui muutenkin lähes koko illan.
  Maanantai-aamuna oli ihan sellainen olo kuin olisi krapula (alkoholittomista juomista huolimatta). Huusholli näytti karmivalta, viikonlopun aikana pestyt pyykit odottivat viikkaajaa ja ristiäiskamppeet olivat vielä hujan hajan. Lapset olivat väsyneitä pitkän viikonlopun jälkeen enkä oikein itsekään ollut pariin yöhön saanut nukuttua kunnolla. Alkuviikko onkin mennyt toipuessa ja totutellessa pienimmän uuteen nimeen. <3


P.s. Tästä eteenpäin viides lapsemme kulkee blogissa nimellä Liina. 

2 kommenttia: