tiistai 5. toukokuuta 2015

Meidän vauva

Tähän väliin hieman meidän pienimmän kuulumisia. Kävimme hänen kanssaan siis jo aikaa (ehkä noin pari viikkoa) sitten neuvolassa 1 kk:n punnituksessa ja samalla lääkärintarkastuksessa. 

Liinalle tulee ikää tällä viikolla ja seitsemän viikkoa (apua!). Hän on erittäin tyytyväinen vauva ja on kasvanut hienosti rintamaidolla. Yöllä hän herään syömään kerran tai kaksi ja sen jälkeen nukahtaa uudelleen viereeni. Meillä perhepeti on toiminut kaikkien lasten kanssa parhaiten ja vaikka välillä hirvittääkin nukkua niin liki niin pientä ihmistä, saavat kaikki nukuttua parhaiten näin. Yöllinen vaeltaminen isompien kohdalla ei ole kokonaan loppunut, lähes joka aamu jalkopäästä tai iskän vierestä löytyy joko Aino tai Sulo. Eino ja Touko nukkuvat yönsä omissa sängyissään. Isommat ovat hienosti muistaneet pikkusiskon nukkuvan vieressäni ja he etsivät yöllä itselleen paikan muualta kuin minun vierestäni - jopa niin huomaamattomasti, että minäkään en heidän liikkeisiinsä herää. Liinan jokaikiseen yskäisyyn ja käninään herään sensijaan aina. Pitkän aikaa hänellä on ollut enemmän tai vähemmän nuha, mutta nenän tukkoisuus on varsinaisesti häirinnyt unta vain parina yönä.

Päivällä Liinalla alkaa olla jo ihan kivasti jotakin rytmiä syönnin ja nukkumisen suhteen: nyt hän osaa syödä kerralla kunnolla eikä häntä tarvitse olla syöttämässä vähän väliä. Aamupäivällä hän nukkuu pitkät unet vaunussa ulkona, eräänä päivänä jopa neljä tuntia, tänäänkin kolme. Sain mukavasti sillä aikaa haravoitua isompien kanssa ja syötyä ihan rauhassa.

Illalla Liina viihdyttää meitä isompien mentyä nukkumaan naureskelemalla ja juttelemalla pienillä riemunkiljahduksilla. Hän nukahtaa yöunille vasta yhdentoista-kahdetoista aikaan, juuri silloin kun minäkin raskausaikana menin nukkumaan. Aamulla hän herää meidän kanssa samaan aikaan, noin kahdeksan maissa. Hereillä ollessaan hän kuuntelee ja seurailee silmät pyöreänä sisarustensa toilailuja ja saa osakseen edelleen todella paljon suukkoja ja silittelyä.   

Liina painoi pari viikkoa sitten 4 925 g ja oli 55,1 cm pitkä. Nyt hän painaa siis varmasti jo yli viisi kiloa! Lääkäri kehui Liinaa jänteäväksi, pääkin pysyi pitkän aikaa ylhäällä mahalla maatessaan. Liinalla on pakarassa aika kookas, ilmeisesti mansikka-luomen alku. Vielä ei ole ihan varmaa, onko jälki luomi vai syntymämerkki. Kätilö huomasi tytön käsivarressa ja pakarassa läiskät jo synnytyssairaalassa, mutta varmaksi kukaan ei sielläkään osannut sanoa, mitä ne ovat. Pienempi, käsivarressa ollut läiskä on hävinnyt lähes kokonaan, toinen on tummunut ja muuttunut enemmän mansikka-luomen näköiseksi. Nämä luomet ovat ilmeisesti (onneksi) sellaisia, mitkä häviävät ensimmäisten vuosien aikana.

Liina on hyvin tyypillinen "meidän" vauva: tyytyväinen, iloinen ja ponteva. Horoskoopiltaan hän on muuten kalat: nyt meidän perheessä risteilee seitsemän eri horoskooppimerkkiä: neitsyt, vaaka, jousimies, rapu, skorpioni, härkä ja kalat. Äärimmäisen mielenkiintoista minusta. Itse olen hyvin tyypillinen neitsyt, joten meillä on Liinan kanssa "hauska" tie edessä, kaloista sanotaan nimittäin näin:

"Naiivit kalat voivat oppia neitsyiltä suunnittelua ja organisointia sekä kykyä osallistua käytännön elämään."

Kalat ovat luonteeltaan unelmoijia, rakastavia, taiteellisia ja ailahtelevaisia seikkailijoita. Koska byrokratia ja säännölliset rutiinit eivät ole kaloja varten, voimme me, siis minä ja Liina olla joskus vielä nokat vastakkain. ;) Toisaalta minä voin oppia kaloilta "olemaan kotrolloimattomampi, luottamaan vaistooni ja lopettamaan joka asian analysoimisen". Heheh, voi että näitä. Väittää nyt, että minä olen joku kontrollifriikki?! ;D 

Vaikka eihän näitä nyt niin vakavasti pidä ottaa, eihän?

Ensimmäisessä kuvassa Liinan "eväät" eväsretki-leikissä. <3


2 kommenttia: