tiistai 5. toukokuuta 2015

Mitä tänään syötäisiin? #2

Myöhäinen ruoka-päivitys eiliseltä illalta ja tältä päivältä:

Menimme eilen illalla vielä koko porukalla ulos koulun pihalle, joten kaikki söivät pikaisesti jotain ennen lähtöä, lapset ruisleipää ja omenoita. 

Ulkoilureissun jälkeen koko porukka oli ihan puhki. Iltapalaksi lapset söivät kaurapuuroa ja kaakaota. Me söimme lasten mentyä aikaisin nukkumaan ruisleipää, minä lisäksi jogurttia, iskä pari vapulta jäänyttä munkkia. Ostin pari viikkoa sitten pellavansiemenöljyä, mikä on tietenkin kaikenkaikkiaan ihan hirrrvittävän terveellistä ja hyödyksi monella tavalla, mutta ensisijaisesti ostin öljyn, koska kuulin sen "parantavan" muistia. Ja vaikka öljy ei oikeasti minusta supermuistajaa tekisikään, ei siitä haittaakaan voi olla. Valmisteita on varmasti useampia, minä ostin tällaista.


Pullolla oli hintaa muistaakseni noin viisi euroa, ei minusta paha ollenkaan, aika monta ruokalusikallista tuosta saa. Raportoin tuloksista myöhemmin. Jos muistan.

Ja kaiken tämän jaarittelun jälkeen: sekoitin öljyä siis jogurttiin. Ruokalusikallisen. Olen lorauttanut öljyä myös meidän "pirtelöihin" eli smoothieihin, joita lapset vetävät onnesta soikeana tietämättä yhtään, mitä kaikkea syövät. Esimerkiksi avokadoa on äärimmäisen kätevä piilottaa soossin sekaan. 

Tänään aamupalaksi söimme kaikki kaurapuuroa ja banaania. Banaanit, mitkä ostin eilen, on siis syöty. Kauaa ei meillä sellainen vajaan kymmenen banaanin terttu vanhene. 

Puolilta päivin, parin tunnin haravoinnin jälkeen söimme kaikki eilistä lohikiusausta ja salaattia plus maitoa ja ruisleipää. Minä join kupin kahvia.

Iltapäivällä tein lasagnen (vajaa kilo jauhelihaa, litran maitosoossi, paljon juustoraastetta jne.). Iskä söi töistä tultuaan vielä jäljellä olevaa lohikiusausta ja santsilautasellisen lasagnea. Minä ja lapset söimme lasagnea myös (ennen Pikkukakkosta), Touko kaksi jäätävän kokoista annosta. Aina minä jaksan ihmetellä, että kuinka paljon ruokaa meidän lapsiin mahtuu.

Saunan jälkeen lapset söivät kaurapuuroa ja ruisleipää, iskä patonkia, minä omenan ja lapsilta jääneen ruisleivän puolikkaan.

Namnam. Jäiköhän nyt jotakin uupumaan? Purkkaa lapset jauhavat aina mielellään, jossakin vaiheessa tajusin, että Toukon suussa oleva purkka oli ainakin kolme tuntia vanha. Ei se varmastikaan enää edes maistunut millekään, kunhan jauhoi. Laitoin roskiin. 

Nyt nukkumaan, pitää jaksaa aamulla nousta keittämään näille suursyömäreille kaurapuuroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti