torstai 7. toukokuuta 2015

Mitä tänään syötäisiin? #4

Siis onko tänään jo torstai? Tai tähän aikaan illasta pitäisi ehkä kysyä, että oliko tänään torstai? Mihin tämä viikko taas meni?

Tänään torstaina aamu alkoi meillä muilla perinteisesti kaurapuurolla, Aino söi aamupalaksi ruisleivän ja maitoa. Minullekin maistui jo puuro, kovin olikin nälkä edellispäivän syömättömyyden jälkeen. Olo oli tänään parempi, tukos on auennut itsestään eikä kuume tunnu enää nousevan. 

Eino söi puuron jälkeen vielä omenan. Ulkoilun jälkeen saimme syödä vielä tiistaina tehtyä lasagnea. Jaksoin tehdä jopa salaatin (jääsalaatti, kurkku, tomaatti, paprika), Eino kävi napsimassa paprikoita välistä. Samalla pilkoin välipalaa varten omenoita, porkkanoita ja päärynän, sekoitin myös puolukka-smoothien: pakastimesta on nyt kaikki muut marjat loppu, joten ajattelin kokeilla, sopisivatko mango ja puolukat miten yhteen. Hyvää tuli, mango taittaa kivasti puolukan happamuutta, Sulokin söi (OMG). Sekaan laitoin lisäksi pari avokadoa ja lorauksen pellavansiemenöljyä. Vähän köyhäksi tuo pirtelö kylläkin jäi kun ei ollut muuta laittaa. Mutta laatu korvaa määrän, eikös vaan?

Kahvin kanssa söin suklaapatukan, lapset saivat samalla pari vaahtokarkkia.

Välipalaksi lapset vetivät valmiiksi pilkotut porkkanat, omenat ja päärynän. Muuta he eivät varmaan ennen iltapalaa syöneetkään. Itse lähdin alkuillasta vaatekutsuille Liinan kanssa, joten en ollut iltapalan aikaan kotona. Kaurapuuroa ja ruisleipää olivat kuulemma syöneet.

Minä herkuttelin kutsuilla, joten iltapalaa ei tarvinnut kotona syödä (kiitos emännälle, nam!). Kävin kotiin tullessa kaupassa (K-Supermarket) hakemassa muutaman tölkin maitoa (4,5 litraa), kolme pakettia uunimakkaraa, litran banaanijogurttia ja Toukolle vaippoja. Rahaa meni aikalailla tasan kaksikymppiä.

Nyt lähden kuuntelemaan Liinan tuhinaa sänkyyn, saas nähdä kuinka kauan saan odotella unta, minä onneton otin ja join kupillisen kahvia kutsuilla. En voinut vastustaa vaikka tiedän, että minun ei iltakuuden jälkeen pitäisi juoda mitään kofeiini-pitoista. 

Mukavaa viikonlopun odotusta! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti