perjantai 8. toukokuuta 2015

Mitä tänään syötäisiin? #5

Jee, viikonloppu. Ja äitienpäiväkin tulossa, ihanaa. <3 Erityisellä lämmöllä muistelen kahden vuoden takaista äitienpäivää, kun pääsimme vastasyntyneen Touko-vauvan kanssa kotiin. Silloin sain osastolta kimpun ruusuja ja kotona herkuttelin lasten leipomuksilla. 

No, asiaan. Tänään herkuteltiin aamupalalla kaurapuurolla, minä söin lisäksi puolukka-smoothieta. Sulo söi puuron päälle jogurttia, Touko puolikkaan ruisleivän.

Aamupäivän ulkoilu venähti ihan tolkuttomasti, serkut tulivat pihaamme leikkimään ja me äidit vaan pölistiin vaikka olisi pitänyt lähteä laittamaan pienimpiä nukkumaan. Meillä ei ollut edes mitään ruokaa valmiina, joten rupesin perunamuussin tekoon vasta ennen yhtä. Samaan syssyyn pojat säntäilivät ulkona, pappa lanasi meidän ohi menevää hiekkatietä, traktoria piti mennä pällistelemään. Sitten Liina halusi syödä ja Ainokin ehti tulla kotiin ennen kuin sain muussin valmiiksi (2kg perunoita) ja kuusi uunimakkaraa pöytään.

Kaikki söivät hyvällä ruokahalulla, Sulo vielä jogurttia (taas) jälkkäriksi. Minä join kupin kahvia. Iskäkin söi töistä tultuaan muussia ja makkaraa, vähän jäi varmaan vielä huomiseksi ainakin makkaraa, saas nähdä mitä keksitään lisäksi.

Alkuillasta lähdimme vielä käymään kaupassa, lapset söivät pikaisesti omenaa ja porkkanaa ennen lähtöä. Kaupasta ostimme jätskit ja äitienpäiväjuttuja mummuille. Iltapalaksi lapset söivät kaurapuuroa ja ruisleipää, iskäkin taisi jokusen leivän syödä.

Viikonlopusta on tulossa mielenkiintoinen: huomenna iltapäivällä menemme ala-asteen äitienpäivä/kevätjuhlaan, heti sen jälkeen yhden hurmaavan tyypin 2-vuotissyntymäpäiville. Sunnuntaista en osaa vielä sanoa mitään, herkuttelua ainakin on varmasti luvassa. :)

Oikein ihanaa äitienpäivä-viikonloppua, toivotaan kaikkialle aurinkoa ja lämpöä! <3 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti