torstai 14. toukokuuta 2015

Mitä tänään syötäisiin? #6&7 (herkkuja, herkkuja..)

Aiai, onpas vierähtänyt taas tovi! Viimeksi taisin kirjoitella perjantaina ja jo silloin uumoilin, että viikonlopusta on tulossa kirjaimellisesti herkullinen. No, lauantaina päivä alkoi perinteisesti kaurapuurolla. Ulkoilun jälkeen (sateisen sellaisen) lapset söivät edellispäivältä jäänyttä perunamuussia ja uunimakkaraa. Iskäkin söi samaa, itse en "ehtinyt" syödä muuta kuin banaanin, sillä häselsin lasten juhlavaatteiden parissa: iltapäivällä oli Ainon kevät/äitinenpäiväjuhla, jonka jälkeen menimme Einon kummien nuoremman pojan 2-vuotissyntymäpäiville.

Äitienpäiväjuhla alkoi lapsilla mehulla ja jätskillä, aikuisille oli kahvia ja suklaaleivoksia. Synttäreillä saimme nauttia pikkusuolaisesta sekä jäätelö- ja suklaakakusta. Lapset vetivät lisäksi popcornia ja naksuja.

Iltapalalla lapsille maistui onneksi kaurapuuro.

Äitienpäivänä söimme ihan tavallisen aamupalan: puuroa ja ruisleipää, itse taisin syödä lisäksi puolukkasmoothieta. Heti aamupalan jälkeen teimme mummuille äitienpäivän kunniaksi Banoffee-kakut, eikä leivonta ole mitään ilman pöydältä syötyjä keksinmuruja ja vispilöiden ja lusikoiden putsaamista.

Mummuloissa söimme herkkujen lisäksi ihan tavallista ruokaa (perunamuussia, nakkeja, kalapuikkoja, makaronilaatikkoa, jauhelihakastiketta, perunoita), mutta kyllä äitienpäivästä jäi taas sellainen herkkuöveri-fiilis että oksat pois. Jätskiä, Banoffeeta, mutakakkua, suklaapiirakkaa ja kermakakkua.

Maanantai meni sunnuntain herkkujen jämiä tuhotessa (siis ihan hirveä ajatus heittää hyviä herkkuja pois). Mainittakoon vielä, että Ainolla ja Einolla oli tiistaina kerhossa nyyttärit, mihin teimme keksi-tuorejuusto-valkosuklaa-palleroita.

Jep. Että on syöty, on.

Tähän päättyy tällä erää meidän perheen ruokapäivitykset. Viime viikko oli ehkä hieman tavallisesta poikkeava, ehkä intoudun kirjaamaan meidän syömisiä ylös toisenkin kerran. Nyt voin taas keskittyä kirjoittamaan ihan mistä sattuu. ;)

P.s. Jossain vaiheessa ajattelin, että kirjoitan ylistävän kirjoituksen siitä, kuinka hienoa on olla äiti, mutta sitä on jotenkin hirvittävän hankala pukea sanoiksi. Tykkään ihan suunnattomasti näistä viidestä maailman rakkaimmasta tyypistä ja mikä parasta, he tykkäävät myös minusta. Tykkään myös omasta äidistäni ihan valtavasti ja hänen ansiostaan osaan olla maailman paras äiti omille lapsilleni. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti