torstai 11. kesäkuuta 2015

Herkkukanasalaatti

Tässä teille kesäherkuttelua varten sellaisen kana-salaatin ohje, mitä me kutsumme herkkukanasalaatiksi ja jonka reseptin löysin vuosia sitten ystäväni kanssa, kun etsimme jotain uutta ja hyvää reseptiä. No, sen jälkeen ei olekaan tarvinnut etsiä uusia kana-salaattien ohjeita, tästä tuli nimittäin kertaheitolla yksi suosikki-salaateista.

Salaattiin tarvitaan kanaa, wock-vihanneksia, vihreää salaattia, pastaa, ranskankermaa ja valkosipuli-tuorejuustoa. Aineksia voi sekoittaa mielensä mukaan, minä laitoin tänään näin:


n.500 g hunajamarinoituja kanasuikaleita
pussi jääsalaattia
n.300 g pastaa
pussi wock-vihanneksia
200 g ranskankermaa
100 g valkosipuli-tuorejuustoa

Pakaste-vihanneksia saa kaupasta jos minkämoisia, minä laitoin tällä kertaa klassisia perus-vihanneksia. Ensin siis paistetaan kanat (minulla oli kanan rintafileitä, pilkoin ne ja maustoin rypsiöljyllä, hunajalla ja suolalla, mutta voi laittaa myös valmiiksi hunajamarinoituja suikaleita) ja vihannekset pannulla. Sitten vain keitetty ja jäähtynyt pasta, pilkottu salaatti, kana-vihannes-hässäkkä, ranskankerma ja tuorejuusto sekaisin. Anna maustua ja nauti! Tuorejuustoa voi laittaa enemmänkin, varsinkin, jos pastaa on paljon. Pääasia on, että salaatista tulee mehevää eikä se jää kuivaksi.
Salaatti menee mielestäni erinomaisesti niin iltapalana kuin kunnon ruokanakin. Sen verran tuhtia tästä aina tulee, että käy hyvin myös evääksi, pala ruisleipää kaveriksi ja avot, johan taas jaksaa.

P.s. Että voikin ihminen tulla pienestä iloiseksi: sain tänään uudet, kauniit patakintaat! Nämä löytyivät Siwan poisto-korista ja olivat kuulemma ihan minun tyyliset. ;) Kiitos äiti!
P.p.s. Ostin tänään vahingossa talouspaperia wc-paperin sijaan. Huomasin asian vasta, kun mies ihmetteli illalla vessan ovella, että eikös minun pitänyt ostaa vessapaperia. Huoh, no, kyllä talouspaperillakin pyllyjä pyyhkii.

2 kommenttia:

  1. sattuuhan sitä :) vessa-paperista se talous-paperikin käy,hätä-tilanteessa... tuota kanasalaattia täytyy kyllä kokeilla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu niin käy, mies toi onneksi oikeaa vessapaperia tänään töistä tullessaan. :D

      Poista