maanantai 1. kesäkuuta 2015

Hetkiä kuvina

Viime viikkojen tapahtumia, sattumuksia, tapauksia, mistä olen onnekkaasti saanut otettua julkaisukelpoisen kuvan. 

Yksi maailman parhaista paikoista. <3

Iskän "työmaa".

Pojat tekivät eräänä päivänä muovailuvahasta pellen neniä. Liinallekin piti laittaa ja sehän oli vallan hauskaa.

Tällaisen "leikin" lapset kehittelivät pari viikonloppua takaperin: kaikki peitot ja tyynyt, pehmolelut ja nukkien vaatteet samaan kasaan. "Kyllä me siivotaan!". No, kyllä he siivosivatkin. 


Alla pari lasten itse ottamaa kuvaa. Näitähän riittäisi vaikka millä mitalla, mutta useimmiten niissä on joku alasti. Varsinkin Sulolla on tällä hetkellä sellainen pylly-pippeli-kakka-kausi, joten mikäs olisi sen hauskempaa kuin esitellä pylly-tanssia kameralle. Keskimmäisessä kuvassa hän on onneksi "vain" tosi onnellinen. ;)


Ihmeiden aika ei ole ohi: meillä on ollut jo ties kuinka kauan kukka sohvapöydällä! Kun huomasin, että kasvi saa olla pöydällä rauhassa, otin riskin ja laitoin minun lempparilampun pienelle jakkaralle sohvan viereen. Sekin on saanut olla rauhassa, omg. Liinan seisomaannousua odotellessa.

Alla myös Eino keksimässä uusia tapoja käyttää keinua, Einon ensimmäinen oma juliste (miten tuo aihe ei yhtään yllättänyt), kesäkukkia vanhassa kala-kattilassa (kiitos tästä ideasta kuuluu puutarhuri-ystävälleni, joka vinkkasi istuttamaan kattilaan kukkia, kun pohdin sille uutta käyttötarkoitusta) sekä Liina äkäisenä (osaa tämä lapsi siis itkeäkin ;)).  Alla kuva Ainosta (tai lähinnä hänen kesälätsästään, minkä löysin joskus Retrokki-lastenvaateliikkeen ale-laarista) lähdössä koulun kevätretkelle sekä kuva meidän eteisestä yömyöhään: olin menossa pesemään hampaita puolenyön aikaan, kun huomasin, että aika hienosti valaistu tuo taulu-seinä. Harmi, etten ihan niin hienoa saanut tuosta kuvasta. Liinan kuvalle (mitä ei kyllä vielä ole edes tilattu) pitäisi käydä ostamassa tuollainen valkoinen kehys. Mustissa kehyksissä kummilasten 1-vuotiskuvat.Menneenä viikonloppuna Ainolta loppui eskarivuosi ja lasten täti sai ylioppilaslakin. Koko viikonloppu meni siis yhdessä hujauksessa ihanassa kesäsäässä juhlien. Perjantaina teimme Ainon opettajalle, luokan kouluavustajalle ja koulun keittäjälle helppoja sekä kivan näköisiä kookoslastuja. Vaikka itse en kookoksesta niin välitä, niin nämä olivat kyllä hyviä! Limeä ja kookosta oli sopivasti ja maku oli ihanan pehmeä. Emme löytäneet kaupoista ohjeessa olevia värikkäitä suklaarakeita, joten ostimme (tai mies osti, joka oli kiertänyt kaikki ruokakaupat etsiessään Meiran suklaanappeja) M&M-suklaanappeja, mitkä kävivätkin koristeeksi ihan yhtä hyvin.
Lakkiaisissa oli ihanan rento tunnelma ja ihan mielettömän herkullista ruokaa: salaatteja, kana- ja lihapihvejä, kalaa, patonkia, kakkuja.. Lapset tapasivat myös pikkuserkkujaa, joten päivä oli täynnä ulkoilua ja hauskaa tekemistä.Ainon eskariruusut. <3

Tällä viikolla ajattelin kyllästyttää teidät kirjoittamalla taas meidän arkipäivistä. Arkipäiväpostauksia siis luvassa! :)

4 kommenttia:

 1. Tässäpä tulee nyt erikoinen kysymys aktiiviselta lukijalta; mikä on kotinne ulkomaalisävy? :D Olemme maalaamassa omaa kotiamme tänä kesänä ja sävy on vielä hakusessa, mutta jotain teidän kotinne sävyn tyylistä..
  Blogiisi ihastunut
  M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Oikein hyvä kysymys, ei ollenkaan liian erikoinen minusta! :D Pyysin miestäni hakemaan varastosta yhden ulkomaalipöntöistä, sen verran hyvin olen perillä näistä sävyjutuista (eli en yhtään) että ajattelin luntata, mitä tässä maalipöntön kyljessä lukee: Tikkurila, Vinha VVA 9 l, TVT 539X, HR:1. Tiedä tästä nyt sitten, paikallisessa Rautiassa tämä on sekoitettu. Enempää en osaa neuvoa. :O Toivottavasti löydätte sopivan sävyn. :) Ja todella kiva kuulla, että luet blogia aktiivisesti! Kiitos. :)

   Poista
 2. Kiitos tuhannesti:) ylläripylläri, tuo samainen sävy on jo ympyröitynä sävykartassa:D ...mutta kuka voi tehdä tuon päätöksen väristä sekoamatta(?) Ressiä pukkaa! Kiitos teille molemmille:)

  M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanoppa muuta! Minäkin aikanaan sanoin miehelle, kun ruvettiin miettimään talon ulkosävyä, että "joku valkoinen". No, eihän niitä valkoisia sävyjä ole kuin miljoona! Hulluksihan siinä meinasi tulla. Eli tsemppiä, kyllä se oikea sävy varmasti löytyy. :)

   Poista