maanantai 8. kesäkuuta 2015

Loma-arki: perjantai + viikonloppu

Huuuuhhhhhh, olipahan viikonloppu! Meillä juhlittiin kaksi- ja viisivuotiaan syntymäpäiviä lauantaina ja sunnuntaina, nyt on veto pois. Mutta ennen varsinaista synttäripostausta pikakelaus siitä, mitä meillä viikonloppuna tapahtui.

Perjantai aamupäivä meni yleissä järjestelemisessä: laitoin pyykkiä, pesin vessat, roudasin tavaroita omille paikoilleen. Lapset viihtyivät pihalla, kävimme yhdessä purollakin. Maksoin laskuja. Tein ruoaksi perunamuussia, lihapullia ja uunimakkaraa. Yritin saada Toukon päiväunille, mutta ei siitä tullut mitää, häntä ei vain nukuttanut tarpeeksi (heräsi aamulla vasta ennen yhdeksää). 

Josssain vaiheessa iltpäivää iskä tuli kotiin, tein ostoslistan ja lähdimme käymään kaupassa. Kauppareissun jälkeen kävimme lasten toiveesta vielä jätskikioskilla. Toukon kummitäti jäi meille saunomaan, monivaiheisen ostosreissun aikana nappasimme hänet keskustasta kyytiin. Ennen saunaa väkersin toiseen synttärikakkuun sokerimassasta Ti-ti Nalle-koristeen. Iskä siivoili takapihaa ja terassia. Lapset olivat nukkumassa vasta jotenkin yhdeksän jälkeen. Järjestelin vielä vähäsen paikkoja, Liina kävi yöunille yhdentoista maissa, me menimme perässä puolenyön aikaan.


  
Lauantaina väänsin koko aamun pizzaa. Ensimmäiset vieraat tulivat kahden aikaan, siihen mennessä olimme saaneet melkein kaiken tehtyä, itse näytin vielä ihan korppikotkalta. Meikit naamariin ja jauhoiset vaatteet veks, pian tupa olikin täynnä porukkaa. Koti hiljeni ennen kymmentä saunomisen ja siivouksen jälkeen. Sunnuntaina ei ollut niin kova kiire, kävimme ennen seuraavien vieraiden tuloa Pelastakaa Lapset ry:n järjestämässä lasten tapahtumassa, oli pomppulinnaa, muskaria, Urpo ja Turpo-nallet, ratsastusta ym. Kotona iltapäivällä imuroin pikaisesti, laitoin lauantailta jääneet rippeet pöytään. Vieraiden lähdettyä lähdin lasten kanssa käymään mummulassa saunassa, iskä lähti kalalle. Eipä tarvinnut illalla kenenkään odotella unta kovin kauaa. 

Noin se suunnilleen meni. Kasaan kyllä juhlista paremman koosteen kuvineen kaikkineen, nyt rupean eväiden tekoon, tarkoitus olisi lähteä koulun pihalle (kävellen ja polkupyöräillen) eväsretkelle.

Aurinkoista päivää! :) 

7 kommenttia:

 1. ihana pyykki-vuori,niin tuttua :D ja turvallista,ihanaa tohinaa isossa perheessä ;)

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Osaiskohan sitä ollakaan ollenkaan jos joku muu hoitaisi pyykkäämisen välillä? Ei varmaan. Hauskinta tässä on se, että tämän vuoren selätettyäni hain ulkoa narulta toisen ja juuri tälläkin hetkellä koneessa odottaa jälleen uusi erä. Nää ei lopu ikinä! ;)

   Poista
 3. Saanko tehdä postaustoiveen? Olis kiva nimittäin kuulla miten teillä on onnistunu lasten itsekseen nukkumisen ja nukahtamisen opettelu. Kuitenkin jo muutamia kokemuksia siitä. Onko lapsissa ollu eroja paljon, vai ootteko samalla kaavalla saanu kaikki nukkumaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti, otan toiveita ilolla vastaan! Kiitos, tämä onkin mahtava aihe mistä riittäisi kirjoitettavaa varmasti novelliksi asti. :D

   Poista
  2. Jee, odotellaan! Meillä yks tosi vaihtelevasti nukkuva 1-vuotias, niin olis kiva kuulla muiden kokemuksia :)

   Poista