perjantai 5. kesäkuuta 2015

Loma-arki: torstai

Liina herää ennen seitsemää syömään, mutta nukahtaa vielä tissille. Nousemme pikkuhiljaa puoli yhdeksän aikaan, Touko on ensimmäisenä hereillä. Aamupalankin saamme syötyä jo yhdeksän jälkeen.

Aamupäivä kuluu lähinnä edellisen illan sekamelskaa siivotessa, vaatteita on joka puolella. Vessassakin on kasa vaatteita. Aino ja Eino askartelevat hama-helmillä, minä syötän Liinan ja laitan hänet aamu-unille. Käymme purolla, lapset jäävät pihalle touhuamaan. Minä viikkaan pyykkejä ja järjestelen samalla vaatehuonetta: huone on meidän perheen pelastus, sillä se toimii samalla sekä minun, iskän, Sulon ja Toukon vaatekaappina että hätävarastona, minne survotaan kaikki sellainen, mille ei juuri sillä hetkellä löydy paikkaa. Huoneessa on myös kaikki lastenvaatteet, mitkä eivät tällä hetkellä ole käytössä (kausivaatteita lukuunottamatta), ylimääräiset peitot ja tyynyt, iskän metsästyskamppeet, muutama matto, laukut ja askartelutarvikkeet. Tuo pieni huone on siis tupaten täynnä kaikkea. Sen järjestyksessä pitäminen on taitolaji, missä olen näiden parin kolmen vuoden aikana kehittynyt melkoisesti. Ainon ja Einon vaatteet ovat Einon huoneessa vaatekaapissa, Liinan vaatteet lipastossa meidän makkarissa. Aika usein toivon, että olisimme suunnitelleet taloomme myös toisen vaatehuoneen.

Ennen kahtatoista Liina herää ja isommilla alkaa olla nälkä. Lämmitän heille eilistä makkarakeittoa, Liina syö samalla. Ruoan, imuroinnin ja keittiön siivoamisen jälkeen laitan Toukon päiväunille. Samalla Liina nukahtaa sitteriin ja siirrän hänet ulos vaunuihin. Isommat leikkivät ulkona trampoliinissa merirosvolaivaa. Syön ja laitan pyykkiä ulos kuivumaan. Iskä tulee kotiin. Pelaan Ainon ja Einon kanssa Muumi-muistipeliä. Siivoilen viikonlopun synttäreitä silmällä pitäen, pyyhin pölyjä ja siistin terasseja. Ihan hirvittävää suursiivousta ei kannata juhlia varten tehdä, juhlien jäljiltä lattiat ovat kuitenkin täynnä ulkoa kulkeutuvaa roskaa ja ruoan murusia. Jossain välissä Liina herää nälkäisenä.

Touhuan lasten kanssa pihalla, iskä nukahtaa Liinan kanssa sohvalle. Lapset syövät, viiden aikaan alan valmistella lähtöä. Vaihdan Liinalle vaipan, iskä jää nukkumaan sohvalle. Menen lasten kanssa kuudeksi koulun pihalle jumppaan. Jumpassa tulee hyvä fiilis, lapset viihtyvät kavereiden kanssa leikeissä, Liina on minulla loppuajan lisäpainona, kun vaunussa oleminen alkaa kyllästyttämään.

Käyn vielä jumpan jälkeen lasten kanssa kaupassa. Olemme kotona vasta kahdeksan jälkeen, iskä on lämmittänyt saunan. Saunan jälkeen lapset katsovat muumeja ja syövät kaurapuuroa. Puuron jälkeen syömme koko porukka jätskiä. Lapset ovat ihan poikki eikä nukahtamisessa mene kauaa. Kymmeneltä talo on hiljainen. Minä syötän Liinan ja siivoan keittiön. Iskä menee nukkumaan. Liina nukahtaa yhdentoista jälkeen yöunille, kökötän vielä hetken sohvalla katsoen Diiliä.

Oli mukava päivä. Sain tehtyä vaikka mitä ja illalla sain vielä "omaa aikaa" jumpan parissa. Myöhemmin mietin, että olisi varmaan ihan tervettä keksiä edes yksi sellainen harrastus, mitä saisin lähteä tekemään johonkin muualle ihan yksin. Nyt lapset ovat mukana aina kaikessa mitä teen. Toisaalta se on tosi kivaa, koska lapsetkin harrastavat ja näkevät kavereita siinä samalla. Toisaalta, omien hermojen kannalta joskus kannattaisi tehdä jotain ilman, että jatkuvasti joutuu kyttäämään ettei kukaan eksy tai jää auton alle.   

Sulo, uusi tukka ja "tatuointi".2 kommenttia:

  1. eksyin blogiisi ja liityin lukijaksi :) ihanaa,pikku-lapsi arkea parhaimmillaan <3 jaksuja vaan ;)

    VastaaPoista