sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Heinäkuussa..

..olemme olleet todella lomalla. Sen huomaa myös täällä blogissa, on hiljaisempaa kuin huopatossutehtaalla (heh heh). Tämän postauksen aikaansaaminenkin on vienyt nyt jo ties kuinka monta päivää.

Heinäkuussa olemme mm.:

Käyneet ongella. Mato-onkiminen on ihan tosi jees. Oikeasti. Ja ennen meidän soutuveneillä seilailua pelänneet lapset ovat uskaltautuneet soutuveneeseen eikä heitä ole sen jälkeen meinannut saada sieltä enää pois: ÄITI, MÄ SAIN KALAN! SE ON SÄRKI!Juhlineet serkkutyttöjen synttäreitä. Nuorempi heistä on meidän kummityttö, lahjaksi veimme hänelle luumupuun ja yhden toisen jutun, mistä kerron sitten myöhemmin. Viime vuonna veimme hänelle kirsikkapuun, toivottavasti puut sitten joskus kantavat tytölle (ja muillekin tietenkin) hedelmää. <3
Käyneet Ähtärin eläinpuistossa. Koko porukan lempparipaikka. Muutama tunti vierähtää siellä ihan hujauksessa, Liina nukkui melkein koko kierroksen matkarattaissa, Touko ei jaksanut kävellä koko matkaa (3 km), hän sai istua respasta vuokrattavassa kärryssä eväiden ja varavaatteiden kanssa. Lasten ehdoton lempparieläin oli saukko, itse ihastuin eksoottiseen, puiston uuteen asukkiin pikku-pandaan, joka ei nimityksestään huolimatta ole sellainen perinteinen musta-valkoinen nallekarhu, vaan tällainen: 


(kuva: Wikipedia)


Tehneet ja syöneet mustikkapiirakkaa. Lapset keräsivät innoissaan mustikoita ja minä lupasin tehdä niistä piirakan.On keksitty sadepäivän puuhaa, pelattu, piirretty, rakennettu ja väritetty: ostin itselleni "aikuisten värityskirjan" ja vaikka sillä on selkeästi rauhoittava ja rentouttava vaikutus, kaikkein parasta on kuulla innostuneet sanat "Äiti, väritetäänkö?".Liina on oppinut kääntymään selältä vatsalleen. Siitä lähtien hän on innokkaasti pyörinyt itsensä ympäri joka suuntaan ja hamuillut tavaroita. Vähän aiemmin hän löysi varpaansa ja oppi leikkimään tutilla. Huomatkaa hieno kortti-pidike (paloauto).
Lapset innostuvat välillä rakentelemaan niin hienoja juttuja, etten raaski siivota niitä illalla pois, vaan siirrän sivuun aamua odottamaan. Olen aina ollut turhan tarkka siitä, että lelut kerätään omille paikoilleen ennen nukkumaanmenoa, mutta nyt olen höllännyt (tässäkin) eli rakennelmat saavat lojua lattioilla päiväkausia.   Legot, duplot ja junarata ovat sadepäivien pelastus.


Käyneet höyryveturipuistossa. Tästä on tullut meidän jokakesäinen turisti-kohde ja vaikka Sulo on meillä se varsinainen juna-fani, tykkäävät kaikki lapset junapuiston "nähtävyyksistä" eli vetureista, resiinoista ja pienoisrautatietalosta. Sateisena päivänä tällaisten reissujen tekeminen on täysin asenteesta kiinni: junapuistopäivän aamuna satoi kaatamalla vettä, mutta kun vedimme sadetakit niskaan ja kumpparit jalkaan, matka onnistui mainiosti. Onneksemme veturipuistossa ei sitten satanutkaan yhtään ja aurinkokin näyttäytyi.

                                                     


                                          

                                          

Minä pääsin yhtenä perjantaina koko päiväksi ystävien kanssa Lempäälän Ideaparkiin ostoksille. Liina ja saman ikäinen serkku-tyttö olivat mukana, Ideapark on onneksi äärimmäisen kätevä paikka kulkea vauvojenkin kanssa: vessat ovat siistit ja koko ajan lähellä, imettämään voi pystähtyä oikeastaan mihin vain. Vaikka lapsille minun ei pitänyt ostaa mitään, tein heille mm. hyviä välikausivaate-löytöjä.

Vaihtelevista säistä huolimatta olemme tehneet ihan tavallisia kesäjuttuja, mm. käyneet uimassa, pelaamassa pesäpalloa ja pyöräilleet. Iskä on tehnyt paljon rästissä olevia rakennushommia ja viimeistellyt koiran koppia. Lapset ovat saaneet viettää spesiaalia aikaa mummuloissa ja kummeilla. Iskällä on vielä yksi viikko lomaa jäljellä, sen jälkeen on enää (Ainon mielestä vielä) yksi viikko koulujen alkuihin. Aika hurjaa. Vielä kuitenkin nautimme näistä yhteisistä lomapäivistä, tänään lähdemme juhlistamaan taas yhtä kaksivuotiasta herrasmiestä. <3

Kivaa sunnuntaita ja tulevaa viikkoa! :)

10 kommenttia:

 1. mukaansa tempaava heinäkuu teillä :D ja sade-päivän pelastus täälläkin:juna-rata,duploja tuossa kyselevät...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe eikös olekin?! :D Meillä jäi vähän legojen rakennus päälle, tänäänkin rakenneltiin koko porukan voimin ties kuinka kauan. :)

   Poista
 2. KIvoja kuvia ja juttuja olette puuhailleet :)
  Ja siin niin hellunen tämä teidän pieni "kääntyjä" <3 Enkestä! :D

  t.Nadja/napsahduksia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, en kestä itsekään. <3 Juuri tänään taas mietin, että ihan liian nopesti kasvaa hän, mun vauva. :)

   Poista
 3. Tämä on niin ihana ja aito blogi!Käyn usein lukemassa, kun kirjoitat kivasti ja lisäilet leppoisia kuvia. Terv. neljän äiti, joka haaveilee viidennestä mutta mies ei:(

  VastaaPoista
 4. Teidän Liina on kyllä niin suloinen.♥ Pitää muuten muistaa hommata nuo vauvakortiti meillekkin. :)
  Ideaparkki on kyllä ihan huippu paikka kun kaikki liikkeet on saman katon alla. :) Aino oli mulla monesti mukana kun viihtyi vielä vaunuissa/rattaissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin on. <3 Nuo kortit on kyllä ihan tosi ihanat, tulee ainakin otettua säännöllisesti kuvia. :)

   Poista
 5. Minäkin oon haaveillut siitä värityskirjasta! Oishan se kiva jos ois ihan oma kirja eikä tarvis neidin Frozen-kuvia täyttää väreillä ;) vaikka menee sekin paremman puutteessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu menee menee, minäkin värittelin ennen hello kittyjä ja traktoreita. :D Nyt on kiva, kun on ihan oma kirja ja ainakin vielä se on pysynyt ihan mun omana eikä kukaan ole halunnut "lainata" sitä. :)

   Poista