tiistai 14. heinäkuuta 2015

Vastaukset, osa 1.

Tässä vastauksia kysymyksiinne! Koska olen toivoton saivartelija eikä mikään ole yksinkertaista, en millään saanut lyhyitä ja ytimekkäitä vastauksia kaikkiin kysymyksiin. :D

Minkälaiset lastenhuonejärjestelyt teillä on?

Tällä hetkellä Sulo ja Touko nukkuvat samassa huoneessa, Einolla ja Ainolla on omat huoneet ja Liina nukkuu meidän huoneessa. Muutamana iltana Aino on halunnut nukkua Einon kanssa samassa huoneessa, Einon huoneen kerrossängyn yläsängyssä. Kerrossänky laitettiin alunperin sitä varten, että he voivat nukkua samassa huoneessa, mutta kun nukkumaanmeno yltyi pelkäksi riehumiseksi, heidät "erotettiin" eri huoneisiin. Nyt nukahtaminen on sujunut hyvin myös samassa huoneessa. Ainon huoneessa on askartelutarvikkeet, pelit, barbiet, nuket, ponit ja nukkekoti tarvikkeineen, poikien huoneissa sekalaisessa järjestyksessä kaikki loput lelut ja kirjat.

Voisin jossain vaiheessa ahkeroida erillisen postauksen lastenhuoneista. :)

Mikä on sun suosikki tv-sarja?

Mitään yhtä tiettyä lempparia ei tällä hetkellä ole. Katson ihan tosi vähän telkkaria, joten olen aika pihalla siitä, mitä sieltä ylipäätään tulee. Illalla lasten mentyä nukkumaan taustalla pyörii yleensä jokin rikossarja, kokkiohjelma, Poliisit, Suomen tulli tai Australian rajalla. Muutama kuukausi sitten seurasimme Arrow-sarjaa, mutta jossain vaiheessa putosin kelkasta. Samoin kävi Greyn anatomian kanssa jo vuosia sitten. Katsoisin mielelläni kaikenlaisia lifestyle-ohjelmia, mitkä liittyy sisustukseen, rakentamiseen, pihaan, puutarhaan, hyvinvointiin ja ruoanlaittoon. Kun Täydelliset Naiset vielä tuli telkkarista, se oli ehdoton lemppari. Ihan maailman paras sarja ikinä. Jossain vaiheessa on katsottava sarja alusta loppuun uudestaan. Yömyöhään jään monesti tuijottelemaan erilaisia dokumentteja.

Missä maissa olet käynyt?

Ruotsissa, Virossa, Tanskassa, Englannissa ja Italiassa.

Oletko aina halunnut ison perheen?

Olen.

Haluaisitko vielä lisää lapsia?

Höm. Tämä on kutkuttava kysymys. Ensimmäinen vastaukseni on kyllä. Toisinaan ajattelen, että en. Toisinaan etten tiedä. Tällä hetkellä on hyvä juuri näin ja olen oppinut nauttimaan tästä hetkestä. Tosin, ehdotonta ei enää lapsia-oloakaan ei ole tullut, joten saapa nähdä.


Minkä kokoinen teidän talo on?

136 m2 (neljä makkaria, tupa, kodinhoitohuone ja sauna) plus ulkorakennus, missä on pieni varasto, pannuhuone ja liiteri.

Onko sinulla joskus omaa aikaa?

On illalla, kun kaikki lapset ovat nukkumassa. Päiväsaikaan ei tällä hetkellä juuri ollenkaan, jos lähden johonkin, vähintään Liina on aina mukana. Tiedän, että tämä helpottaa sitten, kun Liina alkaa (oletettavasti) puolen vuoden iässä syömään jotain muutakin kun rintamaitoa. Olen kyllä päässyt käymään kaupassa ihan yksin ainakin kerran ja pääsisin varmasti useamminkin, mutta ei minun tarvitse. Tällä hetkellä en oikeastaan kauheasti edes kaipaa aikaa ihan itsekseni, vaikka varmasti saisin sen järjestymään: tämä ensimmäinen puoli vuotta menee niiiiiin nopeasti, ehdin kyllä keskittymään enemmän itseeni taas ihan pian. Ja hetket Liinan kanssa kahdestaan tuntuvat ihan omalta ajalta, koska hän on niin "vaatimaton".

Hyviä vinkkejä suurperheen pyörittämiseen?


Tämä on yllättävän hankala kysymys, koska itse en oikein vieläkään osaa ajatella, että olen suurperheen äiti. Minusta minkäkokoisen tahansa perheen pyörittämisessä on omat haasteensa, eivätkä ne oman kokemukseni mukaan kauheasti poikkea toisistaan. Tietenkin täytyy olla valmis siihen, että omaa aikaa ei hirveästi ole, kaikki rahat menevät ihan perusjuttuihin, jatkuvasti joku tappelee, jatkuvasti pitää pestä pyykkiä, tehdä ruokaa, siivota eikä päivällä ole yhtään hiljaista hetkeä. Mutta näin on varmasti monella muullakin. Itse olen hyvä organisoimaan ja olen kärsivällinen sekä ahkera, niistä ainakin on suuresti apua arjessa. Pitää osata varautua siihen, ettei mikään välttämättä mene niinkuin on suunniteltu (eli ei kannata kummemmin suunnitella) tai jos jokin menee pieleen, se saattaa mennä tosi isosti pieleen. 


Parissa asiassa on minulla itsellänikin vielä opeteltavaa: täytyy osata/muistaa pyytää apua ja levätä.

Kysyin tätä asiaa myös mieheltäni (Mitä tarvitaan ison perheen pyörittämisessä?), vastaus oli lyhyt ja ytimekäs: pitkää pinnaa.

Miten hoidatte saunomiset/kylpemiset lapsilta?

No, välillä saunominen on yhtä kaaosta. Siitä on saunarauha kaukana, kun neljä ravaa jatkuvasti löylyhuoneen ja kylppärin väliä, vesipyssystä tulee tappelu tai vauvalle tulee liian kuuma. Jos haluamme käydä rauhassa saunassa, menemme sinne kahdestaan. Tai sitten jaamme porukan kahtia, sekin toimii yllättävän hyvin. Peseydymme ja saunomme (joka ilta) yhdessä ja hyviäkin hetkiä on, esimerkiksi silloin, kun osa lapsista jaksaa istua ja höpötellä löylyissä ja osa istuu kylvyssä. Itse uskon siihen, että vasta sitten, kun pienimmätkin ovat isompia, peseytyminen käy sujuvammin. Itse olen jo niin tottunut siihen hulabaloon, että hiljainen sauna ja kylppäri tuntuvat ihan kummallisilta.

Monestako lapsesta haaveilet(te)?

Yksi vielä mahtuisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti