maanantai 31. elokuuta 2015

Sunnuntai

Lapset heräävät johonkin aikaan, ehkä seitsemän ja kahdeksan välillä. Iskä nousee lasten kanssa, minä saan jäädä vielä pötköttämään. Lapset käyvät makoilemassa kainalossani hetken, kunnes yhdeksän jälkeen nousen ylös. Aamukahvin jälkeen keitän mannapuuron, iskä rakentaa lasten kanssa legoilla olohuoneen lattialla (varsinainen idylli). Kaikki syövät aamupalan vähän eri aikaan, minä petaan sängyt ja siivoilen samalla. 

Iskä lähtee koiranpennun kanssa ampumaradalle kahdeksitoista, minä menen siksi aikaa lasten kanssa mummulaan. Lasten isomummukin tulee siellä käymään. Syömme, hengailemme, lapset kaivavat matoja. Kotiin lähtiessämme saamme mukaamme epämääräisiä "mukuloita", jotain kukkasipuleita, mistä kukaan ei oikein tiedä mitä ne ovat sekä kevätvuohenjuuria (kukkia, joita en todellakaan itse tunnistanut vaan konsultoin puutarhuri-ystävääni, joka tunnistaa käsittämättömän määrän kasveja ja kukkia). Toukon kummitäti lähtee mummulasta mukaamme meille.

Kotona olemme noin kolmen aikaan. Touko nukahtaa hetkeksi autoon. Mieheni vanhemmat sekä sisko tulevat käymään, he tuovat sukutapaamisesta jääneitä ruokia meille. Juomme kahvit ja syömme jätskiä. Kun vieraat lähtevät, lapset touhuavat omiaan, Liina nukahtaa, iskä menee ajamaan puita liiteriin ja me keräämme (Toukon kummitädin kanssa siis) mustaviinimarjat. Niitä tuli jo ihan kivasti, vaikka pensaat ovat vasta kolme vuotta "vanhoja".

Ennen kuutta syötän Liinan ja lähden tädin sekä ystävän kanssa juoksulenkille (6 km!). Aino ja Eino ovat polkupyöräillen pururadalla mukana. Suurimman osan ajasta he hengailevat kahdestaan pururadan varrella olevalla leikkikentällä. Kotona olemme seitsemän aikaan, venyttelen ja menemme saunaan. 

Iskä keittää kaurapuuron. Puurojen jälkeen lapset haluavat vielä ruisleipää, Touko syö kaalipurjosalaattia suoraan purkista. Minä laitan uunipuuron uuniin kypsymään. Puoli yhdeksän aikaan pesen lasten hampaat, iskä jää laulamaan isommille ja minä syötän Liinan, joka nukahtaa yöunille. Koko porukka on unessa yhdeksältä.

Siivoilen isoimmat sotkut ja ruokapöydän. Koiranpentu tulee hetkeksi sisälle. Pian iskä kuitenkin kyllästyy siivoamaan nyhdettyjä vessapaperin palasia ja maitotölkin jäänteitä lattioilta ja vie koiran takaisin häkkiin. Katsomme hetken telkkaria, mutta yhdentoista aikaan kumpikin on ihan valmis yöunille. Viimeisenä käyn vielä peittelemässä lapset.  


4 kommenttia: