perjantai 21. elokuuta 2015

Takaisin arkeen

Meillä on nyt arkea takana parisen viikkoa. Pikkuhiljaa rytmi alkaa kääntyä, mutta aikamoinen homma on taas järjestää asiat niin, että lapset ovat illalla ajoissa nukkumassa. Yöt ovat olleet levottomia, mutta uskon niiden rauhoittuvat hiljalleen. 

Olemme onnekkaita saadessamme nauttia näistä ihanista kesäsäistä tavalliseen tapaan, Ainonkin koulupäivät ovat vielä niin lyhyitä, että olemme ehtineet käydä uimassa ja touhuta ulkona ihan kyllästymiseen saakka. Aino on tykännyt alkaneista pianotunneista, ensi viikolla hänellä alkaa myös kauan odotettu jumppa. Jo keväällä jumpan loppuessa Aino varmisti, että saa mennä sinne sitten syksyllä takaisin. 

Osallistuimme viime sunnuntaina kirpputorisuunnistus-tapahtumaan ja Aino ja Eino pitivät meidän kirpparipisteellä kahviota. Lapset leipoivat ison kasan korvapuusteja (iskä auttoi) ja mokkapaloja (minä autoin). Tämä oli lapsille erityisen mieluinen ja jännä juttu ja tuotot he saivat pitää itsellään. Nyt rahat on tosin jo tuhlattu, mihinkäs muuhunkaan kuin legoihin.
Eino odottaa jo kovasti sählyn alkamista. Luistelemaankin hän haikailee jo, ja iskän kanssa hirvimetsälle. Saapa nähdä pääseekö poika joku aamu mukaan sitten kun jahti alkaa.

Einolla ja Sulolla alkaa ensi viikolla kerho. Einohan on kerhossa käynytkin, mutta Sulo menee nyt ensimmäistä kertaa. Minua vähän jännittää että miten poika siihen suhtautuu, meidän lapset kun ovat olleet aina enemmän tai vähemmän hitaasti lämpeneviä tällaisten asioiden suhteen. Sulo sai uuden, oman kerhorepun, ainakin kotona hän on kantanut sitä innoissaan selässä ja pakannut kerhotossut valmiiksi.  


Touko on pärjännyt päivät ilman vaippaa ja muutamana aamuna yövaippakin on ollut ihan kuiva. Touko tunnistaa hädän jo hyvin ja ehtii vessaan hyvissä ajoin. Kauheasti Toukon kanssa tätä potta-asiaa ei ole tarvinnut varsinaisesti harjoitella, vaan hän rupesi itse isompien esimerkistä käymään potalla ja pöntöllä. Jopa ne vähät päiväunet, mitä Touko on viimeaikoina nukkunut, ovat menneet ilman vaippaa. Kapteeni Amerikkakin on päässyt tutustumaan pottailun ihmeelliseen maailmaan.


Meidän pieni kasvimaa tuottaa jo mukavasti naposteltavaa. Salaattia olen hakenut sieltä pitkin kesää, nyt lapset ovat maistelleet herneitä ja porkkanoita. Meillä kasvimaan on laitettu nimenomaan siksi, että lapset ovat aina siitä niin innoissaan. Määrältään sato on niin pieni, että järjellä ajateltuna sen laittaminen ja hoitaminen ei ole kovin kannattavaa, mutta sitäkin isompi ilo siitä syntyy, kun keväällä istutetuista siemenistä kasvaa syötävää.


Liina täytti pari päivää sitten 5 kuukautta. Saman verran on täysimetystä takana, vielä kuukausi "armonaikaa", sitten täytyy/saa/voi alkaa maistella soseita. Aika on mennyt kyllä ihan käsittämätöntä vauhtia, hassua ajatella, että meidän vauvakin istuu kohta syöttötuolissa kaurapuuroa syömässä. Kaikkea tyttö kyllä laittaisi jo suuhunsa, varsinkin ruohoa ja hiekkaa (jee). 5 kk:n kuvauskin oli pelkkää kortin maistelua. :) Liina sai kummitädiltään tuliaisiksi Barcelonasta aivan ihanat, pikkuiset kengät. Kyllä tytön nyt kelpaa. <3


Syksyksi nuo ovst ihan todella passelit. Muutenkin olen ollut harvinaisen ajoissa liikkeellä mitä tulee lasten välikausi- ja talvivaatteisiin: olen hyödyntänyt tehokkaasti alennusmyyntejä ja tarkouksia, vaikka onkin ollut ihan hönttiä miettiä toppavaatteita keskellä parhaimpia kesäkelejä. Mutta nyt ne on ainakin valmiina. Lisäksi kehitytin ison kasan valokuvia, Liinastakaan meillä ei ole kehyksissä vielä yhtäkään. Olohuoneen isoon tauluun otin kaikista lapsista oikein erikseen uudet kuvat. Nyt alan käymään kirpputorille vietäviä tavaroita läpi ja etsimään aineksia "pirtelöön". Eino toivoo avocadoa, Sulo mustikkaa. OMG.

Hauskaa perjantaita, nautitaan auringonpaisteesta! :)

2 kommenttia:

  1. ihanaa arkea,ja sitä vauva-arkea :) rutistus pienimmälle <3 Meillä ei arki ihan vielä oo täysillä alkanut,ei meinaa ees tajuta,ett tosiaan ne kerhot yms alkaa sit syyskuun alusta...

    VastaaPoista