keskiviikko 5. elokuuta 2015

Tortillaa monella tapaa

Tästä on nyt ihan pakko kertoa teillekin, niin minua itseäni huvitti.

Syötiin eilen tortilloja. Millainen syöjä, sellainen tortilla:

Aino söi tortilla-lätyn (mikähän sen virallinen nimi nyt on, en muista) juustoraasteella. Ei muuta, raastetta väliin ja rullaksi. Yleensä hän laittaa juuston lisäksi kurkkua, mutta nyt kun hänellä heiluu jälleen yksi hammas, hän ei ole päiväkausiin syönyt mitään kovaa.

Eino vetää lätyn täyteen. Jauhelihaa, sipulia, kurkkua, paprikaa, salaattia. Kastikkeita tai tomaattia hän ei halua. Taittelu taskuksi ja ääntä kohti. Eilen hän jaksoi syödä kaksi.

Sulo halusi ensimmäiseen lättyyn jauhelihaa, juustoa ja kurkkua. Puolet syötyään totesi, että jauheliha ei ole mieleen ja heitteli lopulta kurkutkin Einon lautasen kautta minulle. Söi hän yhden lätyn ihan pelkästäänkin. Vai kaksiko, niin se taisi olla.

Touko laittoi lätyn lautasen viereen pöydälle ja täytteet lautaselle. Jauhelihaa, paprikaa, kurkkua. Sitten lusikalla täytteet kitaan ja vierestä lättyä kyytipojaksi. Lopuksi hän ihasteli lättyyn ilmestyneitä reikiä, mitkä syntyy, kun lätyn ruttaa kasaksi, haukkaa ja avaa uudestaan.

Me vanhemmat näytämme mitä mahtavinta esimerkkiä ja ängemme tortillan niin täyteen, että siitä on vaikea haukata ja että kastiketta valuu suunpielistä. Iskä ei laita vihreää salaattia ja mausteiden pitää olla mietoja. Minä totesin (taas, ne syövät kuin hevoset!) että seuraavalla kerralla pitää ostaa kolmas satsi lättysiä, kaksitoista kappaletta ei riitä.

Nice. 

6 kommenttia:

 1. hih,niin monta ku on suuta niin monta on makuakin :D Minähän en tortillaa suuhuni pistä,jos en siihen päälle saa tulista salsa-kastiketta tai vastaavaa ;) Mutta tosiaan,miks se lätty pitääki ängetä täyteen tavaraa,ku ei ees saa käärittyä kasaan ? :D

  VastaaPoista
 2. Haha :D Nää on näitä <3 Meillä aikuiset +isot lapset laittaa väliin aina kaiken mitä vaan tarjolla on, 8vee laittaa voita + kinkkua(+satunnaisesti kurkkua) 4 ja 2 veet syövät lätyt lättyinä :)

  t.Nadja/napsahduksia

  VastaaPoista
 3. Hihi, tää oli mainio kuvaus! :D
  Meillä Eeli haluaa kaikki lisukkeet, Toivo nakkaa lätyn sivuun ja mieluiten söisi lusikalla pelkkää salsakastiketta, suun täydeltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainiin se salsakastike! Oon joskus nähnyt kun se vetää sitä, ihan käsittämätön! :D

   Poista