tiistai 22. syyskuuta 2015

Aamusella

Hyvää huomenta! Kello on ihan kohta puoli yhdeksän, Aino lähti reilu vartti sitten kouluun ja loput neljä nukkuvat vielä. Huomenta Suomi pyörii taustalla. Touko heräsi. 

Tässä rauhassa itsekseni istuessa mietiskelin ja katselin meidän kotia. Mietin, että mistähän sitä kirjoittaisi. Mietin, että miten saisi aamun seesteyden ja hiljaisuuden säilymään - no, ei mitenkään, sillä kun loput lapsista heräävät ja show alkaa, se loppuu vasta illalla kaikkien mentyä nukkumaan. Touko piirsi juuri leikisti kuulakärkikynällä sohvapöytään, kävi hakemassa rätin ja ilmoitti "pyyhkin!". 

Otin muutama kuvan. Eilisen jäljiltä kämppä on yllättävän kivassa kuosissa, tosin imuroida pitäisi. Nyt, kun ulkoa tulee hiekkaa ja koiralla on karvanlähtöaika, saisi imuroida ihan joka päivä. Postissa odottaa muuten uusi rikkaimuri. Touko yritti piirtää oikeasti kuulakärkikynällä sohvaan.

Niin ne kuvat. Liina heräsi. Otin siis muutaman kuvan kännykällä aamuhämärissä eli tältä näyttää meidän koti aamusella. Sulo heräsi. Päivän ensimmäinen riita: kuka saa laittaa Palomies Sami-levyn koneeseen. Touko karjuu täysiä, minä laitan levyn. Eino nukkuu edelleen.

Hämärää ja pimeää on. Liinan vaunut ovat eteisessä, Ainon aamutakki olohuoneen lattialla, Liina meidän sängyssä, hän heräsi seitsemältä tissille ja nukahti vielä uudestaan. Sulo oli kömpinyt yöllä viereen, joten aamulla sängyssä oli myös Palomies Sami (jee). Eino heräsi. Iso eteinen on vielä pimeä, unituhinaa kuului ovien takaa. Iso kamera odottaa eteisen lipaston päällä, muistikortti (mikä on edelleen kiinni tässä koneessa) pitäisi tyhjentää, jotta kamera olisi valmiina kun tulee jotain kivaa kuvattavaa. Muutama vaatekin lipaston päälle on jo kertynyt, nyt kun ne veisi pois niin kasa ei välttämättä kasvaisi isoksi. Kodinhoitohuone on - no, kodinhoitohuone. Puhdasta pyykkiä, likaista pyykkiä, sikinsokin olevia kenkiä, puukoppa, hiekkaa lattialla. Kesäsandaalit voisi varmasti jo pikkuhiljaa laittaa pois, ei tursuaisi kenkäteline niin pahasti.

Nyt pitäisi ruveta aamupalalle pienten kanssa. Liinallekin kaurapuuroa, laitoin mustikoita sekaan. Einolla ja Sulolla on tänään kerhopäivä, vajaan parin tunnin päästä pitäisi siis olla jo liikenteessä. Eiköhän tämä tästä taas. Pojat katsovat hipihiljaa Palomies Samia. Liina löysi lattialta sählymailan ja mäiskii sillä parhaansa mukaan lattiaa.

Oikein mukavaa päivää! 

1 kommentti: